Abramovič na pragu odmevnega posla?

Foto: Profimedia
Lastnik Chelseaja, ki je v postopku prodaje, naj bi bi bil po neuradnih informacijah tik pred prevzemom novega kluba.
Oglej si celoten članek

Ruski milijarder Roman Abramovič je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass tik pred nakupom turškega prvoligaša Göztepeja. Ruski oligarh bi lahko posel zaključil v petek, ko naj bi sledila uradna predstavitev, medtem pa v turškem klubu zanikajo kakršenkoli dogovor, poročajo tamkajšnji mediji.

Abramovič naj bi se po zapisih turškega Haberler News že sporazumel o pogojih prevzema kluba iz Izmirja. Formalna predaja naj bi se zgodila v petek, so še zapisali pri Tassu.

Foto: Epa Roman Abramovič Abramovič je moral zaradi britanskih sankcij ruskim oligarhom dati na trg svoj dosedanji klub Chelsea, ki še vedno čaka na kupca. Ponudbe bodo zbirali do 18. aprila, je sporočila investicijska hiša Raine Group, ki bdi nad prodajo londonskega velikana.

Medtem pa iz turškega kluba prihajajo drugačne informacije. Po besedah vršilca dolžnosti direktorja kluba Talata Papatye do srečanja med vodilnimi možmi ter ruskim milijarderjem sploh ni prišlo.

"Abramovič sploh ni vzpostavil stika z nami ali govoril s komerkoli o prevzemu kluba. Dogovora ni," je sprva za turški medij DHA dejal Papatya.

"V medijih lahko prebiramo, da je Abramovič že prevzel klub. To ni pomembno. Vse relevantne informacije bomo podali sami, ko bo prišlo do česa oprijemljivega," je še dodal.

Göztepe je bil sicer ustanovljen leta 1925, v turškem prvenstvu pa je slavil v sezoni 1949/50. Trenutno v domačem prvenstvu zasedajo 18. mesto med 20 klubi, s čimer bi se morali v prihodnji sezoni zadovoljiti z igranjem v drugoligaški druščini. Do konca je še sedem krogov, njihov zaostanek za ohranitvijo prvoligaškega statusa pa znaša devet točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.