"Absurdna" menjava Iličića, Tim poškodovan

Foto: EPA
Foto: EPA
Pred sredino prijateljsko tekmo s Škotsko v Kopru so se reči za reprezentančnega selektorja Slavišo Stojanovića še dodatno zapletle. Kot kaže, bo na svoji drugi tekmi kot selektor ostal brez najbolj razpoloženega strelca Tima Matavža, ki se je poškodoval na zadnji tekmi PSV Eindhovna. Danes na zdravniški pregled. Josip Iličić besnel ob menjavi v šesti (!) minuti.
Oglej si celoten članek

Tim Matavž je na derbiju med PSV Eindhovnom in Feyenoordom odigral vseh 90 minut, a se po strelsko uspešnih tekmah v Evropski ligi tokrat ni vpisal med strelce. PSV je vseeno prišel do pomembne zmage nad varovanci Ronalda Koemana, ki je ekipo iz Eindhovna ohranila na vrhu Eredivisie, dve točki pred prvimi zasledovalci AZ Alkmaarjem. Za zmago domačih je po zapravljenem vodstvu z 2:0 (zadela sta Matavževa kolega iz konice napada Ola Toivonen in Dries Mertens) pet minut pred koncem rednega dela zadel Zakaria Labyad.

Težave so nastopile po tekmi, ko je Matavž potožil zaradi bolečin v stegenski mišici. Z Nogometne zveze Slovenije so sporočili, da bo več znanega po ponedeljkovem zdravniškem pregledu pred sredino prijateljsko tekmo proti Škotski na Bonifiki, se pa selektor Slaviša Stojanović lahko veseli vsaj povratka v formo Zlatka Dedića. Junak kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010 pri Dynamu Dresdnu igra kot prerojen, na obračunu z Duisburgom reprezentančnega kolega Gorana Šukala pa je zabil že deveti gol v 2. Bundesligi (2:0). Dedić je na zadnjih devetih tekmah v vseh tekmovanjih, po zadnji prijateljski z Združenimi državami Amerike, zabil sedem golov.

Zamparini: "Iličić reagiral kot največji šampioni"

Predsednik kluba Maurizio Zamparini je po tekmi med Sieno in Palermom stopil v bran Josipu Iličiću. Slovenski reprezentant je jezno reagiral na odločitev trenerja Bortola Muttija, ki ga je zamenjal že po zgolj šestih minutah igre. "Jojo" je bil seveda žrtev rdečega kartona soigralca Federica Balzarettija, ki je igrišče zapustil že v drugi minuti. Kranjčan je jezen odšel direktno v slačilnice, trenerja in soigralcev pa ni niti pogledal.

"Če bi imel tak karakter kot Iličić, bi reagiral tako kot on," je za Mediagol povedal Zamparini. "To je bila velika tehnična napaka trenerja, ampak to je normalna stvar, ne moreš uganiti vseh teh reči. Prejšnjo nedeljo je trener zadel z menjavami, ta konec tedna je naredil napako, tako pač je. Ne želim obsojati fantovega vedenja. Ne moremo pričakovati, da bo 24-letni fant po takšnem razočaranju zadovoljen in vesel. Videli smo veliko pomembnih igralcev, kot denimo kapetana Juventusa ali Milana, ki so bili zamenjani in delali takšne reči. Velike šampione, ki so se po desetih minutah razočarano razjezili. Ko sem videl menjavo Iličića z Aguierrgarayjem, sem skočil s stola!"

Miša Brečka, ki je po pivskem incidentu v Kölnu takoj odigral celo tekmo, tokrat ni bilo v moštvu ob bolečem porazu na lokalnem derbiju z Bayerjem Leverkusnom (0:2). Upokojeni reprezentant Milivoje Novaković je ob povratku prvega strelca Lukasa Podolskega odigral le prvi polčas in ni navdušil, medtem ko se kozlički vedno bolj mešajo v bitko za obstanek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.