ACH – Budvanska Rivijera: dvoboj selektorjev

Foto: EPA
Foto: EPA
Odbojkarje ACH Volleyja v sredo ob 20.30 čaka druga tekma Lige prvakov. Pomerili se bodo z Budvansko Rivijero, ki jo vodi slovenski selektor Veselin Vuković. Za Ljubljančane je po porazu v Toursu zmaga imperativ, če želijo ohraniti realne možnosti za uvrstitev v naslednji krog tekmovanja, podobno pa velja tudi za Črnogorce.
Oglej si celoten članek

Ekipi sta bili v predtekmovalni skupini skupaj že lani, ko so takrat še Blejci tekmo v polnih Stožicah gladko dobili (medsebojno tekmo so gladko dobili tudi letos pred začetkom sezone na turnirju v Novem Sadu), v povratni tekmi v Budvi pa so bili po ogorčenem boju boljši gostitelji. Obe ekipi imata letos spremenjeni postavi, Budvanska Rivijera celo nekoliko bolj, saj so jo zapustili nekateri zelo kakovostni igralci. A to še ne pomeni, da bodo lahek zalogaj, prav nasprotno, strokovnjaki so si enotni, da so varovanci slovenskega selektorja letos celo boljši, čeprav so prvo tekmo Lige prvakov proti Skra Belchatowu gladko izgubili.

"Njihova igra ne temelji več na posameznikih, ampak na kolektivu. Po mojem mnenju so celo boljši, kot so bili lani. Takega pritiska s servisom, ki ga je izvajal Tours, sicer nimajo, a imajo druge dobre lastnosti. Ampak mi jih moramo enostavno premagati, če se želimo uvrstiti naprej. Prav zaradi tega čutimo pritisk, zanimivo bo, kako bomo nanj odgovorili. Na zadnjih treningih smo delali na psihološki pripravi, upam, da se nam bo to poznalo. Vsekakor moramo biti bolj prepričani vase in bolj agresivni, kot smo bili v Franciji," je dejal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki si močno želi, da bi se ponovilo prav vse z lanskega medsebojnega obračuna, ko so po dobri igri pred polno dvorano zmagali s 3:0. Dvorana sicer tokrat ne bo polna, po zagotovilih vodstva kluba pa si bo tekmo vseeno ogledalo vsaj 6.000 gledalcev.

V polni dvorani se lani Črnogorci niso znašli, kar priznava tudi Vuković. "Lani smo tu bili prisotni na spektaklu, kakršnega v Ligi prvakov še ni bilo, a žal Slovencem nismo bili pravi tekmeci. Močno upam, da bo tokrat drugače. Domači so sicer favoriti, toda razlika v kakovosti vendarle ni tako velika, da ne bi imeli svojih možnosti tudi mi. Verjamem, da smo lahko gostiteljem enakovredni, če se nam bo ponudila priložnost, jo bomo poskušali zgrabiti. ACH Volley je vsekakor pod večjim pritiskom, saj igra doma, toda tudi za nas je tekma zelo pomembna. Menim, da bo zmagal tisti, ki bo bolj potrpežljiv in zbran," v presenečenje verjame Vuković, ki bo lahko računal na ves igralski kader, s katerim je sicer zelo zadovoljen: "Zaradi slabega finančnega stanja so nas zapustili nekateri odlični igralci, a imamo letos močnejši kolektiv. Če bo ta tak, kot na nekaterih pripravljalnih tekmah, se nimamo česa bati, v tem primeru bom zadovoljen, tudi če bomo izgubili."

Trenerja obeh ekip, ki prihajata iz Črne gore, kar ne moreta verjeti, da se bosta spet srečala, da bosta spet tekmeca, kot sta bila že na številnih obračunih kot igralca in stratega. Kot trdi domači trener Igor Kolaković, tudi selektor srbske reprezentance, statistike, kdo je v medsebojnih dvobojih boljši, ne vodita in ju niti ne zanima.

"To bolj zanima novinarje, nama se to niti ne zdi pomembno, saj gledava le na tekmo, ki naju čaka. Se pa spomniva nekaterih zadnjih obračunov, predvsem zadnjega na evropskem prvenstvu, ko je Srbija premagala Slovenijo. Res je smešno, kako sva z Veselinom iz leta v leto tekmeca. Najprej v črnogorskem prvenstvu, v katerem sem vodil Budučnost, pa dvakrat v Ligi prvakov in letos tudi v predtekmovalni skupini evropskega prvenstva. Glede na vzpon slovenske reprezentance pa upam, da se z njo v bližnji prihodnosti ne bomo več merili," je popihal na dušo slovenskemu selektorju in trenerju Črnogorcev Kolaković, ki ne vidi nikakršne prednosti ali minusa, ker se športna prijatelja do potankosti poznata.

"Sam sem treniral štiri igralce Budvanske Rivijere, Vuković še več igralcev ACH Volleyja. Dobro je, če tekmeca poznaš, toda nikakor ne odločilno. Danes praktično vsaka ekipa pozna vsako, na medmrežju so prisotne tekme, statistika in vse, kar trener potrebuje. Zato poznavanje tekmecev nikakor ne igra posebne vloge," meni Kolaković, ki resnično upa, da tudi ta tekma ne bo šla mimo njih, kot je šel, kot sam pravi, obračun v Toursu. Z izjemo poškodovanega Matevža Kamnika bo imel na voljo vse igralce, računa, da bosta nastopila tudi rahlo poškodovani bloker Adam Simac in prejšnji teden oboleli organizator igre Dejan Vinčić.

Liga prvakov, 2. kolo:

Sreda ob 20.30:
ACH Volley – Budvanska Rivijera

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.