ACH le še zmago od osmega naslova

Foto: Žurnal24 ACH Volley potrebuje le še no zmago za osmi naslov prvaka. (Foto: Nik Rovan)
Odbojkarji ACH Volleyja so še korak do naslova državnih prvakov, svojega osmega in sedmega zapored. V drugi tekmi finalnega obračuna z Ukom Kropo so tako kot v prvi zmagali s 3:0.
Oglej si celoten članek

Nizi so se v prid ACH Volleyja končali na 12, 15, 10. Za varovance Luke Slabeta, torej za Uko Kropo, je bil usoden blok prvakov, že podatek da v vsej tekmi vodili le enkrat, z 1:0 v drugem nizu, pove vse. Najučinkovitejši igralec tekme je bil Nizozemec v vrstah ACH Volleyja Kay Van Dijk, ki je dosegel 13 točk. "Vsaka tekma je zgodba zase, v drugi moramo ponoviti zavzeto igro s prve. Kropo spoštujemo, podcenjevanja ne sme biti," je pred tekmo opozarjal trener ACH Volleyja, Igor Kolaković. Njegova opozorila so igralci očitno vzeli resno, saj so od samega začetka igrali s pravim pristopom. In če je pristop tak, kot mora biti, v Sloveniji ni ekipe, ki bi lahko presenetila prvake.

Da so trdno odločeni zmagati še drugič, so Blejci dokazali že na samem začetku. Kolakovićevi varovanci so znali izkoristiti prednost v višini, po servisih Vida Jakopina z nekaj bloki povsem prestrašili napad Kroparjev, posledica tega je bilo vodstvo z 10:1, ki ga je bilo do konca nemogoče izničiti, kljub temu da so prvaki nogo nekoliko spustili s plina. Varovanci Luke Slabeta so se s serijo štirih točk po drugem tehničnem približali na 11:16, toda resneje vodstva tekmecev niso ogrozili. Vodstvo Kroparjev 1:0 na začetku drugega niza je bilo njihovo edino na tekmi. Po njem pa so se začele vnovične težave z blokom Blejcev, že nekaj minut pozneje je bilo na semaforju 6:2, z asom Andreja Flajsa pa so uradni gostitelji (obe ekipi sta v Radovljici domači) odšli na prvi tehnični odmor s petimi točkami prednosti (8:3). Po prvem polminutnem odmoru (11:4) so se Kroparji približali na tri točke zaostanka (11:8), a na drugem tehničnem odmoru so se Blejci spet oddaljili (16:11). Kroparjem ni uspel še en priključek, tako da so prvaki prišli še do drugega niza.

In tudi tretjega so odlično odprli. Kroparji, spodbujeni z glasnimi navijači Macole, so se trudili, a proti izredno razpoloženim tekmecem niso našli pravega orožja. Gostje so zadnjo priložnost za preobrat iskali v menjavah, a brez uspeha (16:6). Blejci so igro obdržali na visoki ravni in gladko dobili še tretji niz. Prevladovali so v vseh odbojkarskih prvinah, še posebno pa bode oči podatek o blok točkah, Blejci so jih dosegli 16, Kroparji le eno, še to v izdihljajih tekme. Stanje v zmagah je sedaj 2:0 za ACH Volley, ki lahko do novega naslova pridejo že v sredo, ko je v Radovljici na sporedu tretja tekma z začetkom ob 20. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.