ACH ubranil naslov prvaka

Foto: Žurnal24 ACH Volley se je veselil prve zmage v finalni seriji.
Odbojkarji blejske ekipe ACH Volley so v finalu srednjeevropske lige s 3:1 v nizih premagali Hypo Tirol iz Innsbrucka ter tako ubranili naslov prvaka.
Oglej si celoten članek
 

Srednjeevropska liga, finale

Hypo Tirol : ACH Volley 1:3

V Innsbrucku so odbojkarji ekipe ACH Volley v finalu srednjeevropske odbojkarske lige s 3:1 v nizih premagali domače moštvo Hypo Tirol ter tako ubranili naslov prvaka. Prvi niz so z 25:22 dobili gostitelji finalnega turnirja, drugega s 25:18 Blejci, v tretjem je bilo najbolj izenačeno (25:23), odločilnega četrtega pa so odbojkarji ACH-ja pod vod vodstvom novega trenerja Radovana Gačića dobili s 25:21.

Uvod finala je potekal v izenačeni igri do pete točke, nato pa so pobudo prevzeli domači, ki so povedli z 8:5. V nadaljevanju so se gostitelji razigrali, v polju reševali nemogoče žoge, slovenski blok je bil brez moči in napadalci Tirola so uspešno dosegali točke ter tako vodili z 16:10. Napaka Da Silve v bloku in dve uspešni potezi Pleškota na mreži sta pomenili znižanje na 16:13. Domačini so nadaljevali v visokem ritmu, imeli že visoko vodstvo z 21:15, nato pa so jih Slovenci pričeli vztrajno loviti. Blejci so se tako približali Tirolu le na dve točki zaostanka 23:21, kar pa jim na koncu ni zadoščalo za osvojitev niza. V drugem nizu je enakovreden boj potekal do četrte točke, za dve so nato pobegnili odbojkarji ACH-ja. Nekaj napak v polju je stalo Blejce vodstva in domačini so izenačili na 12:12. V zaključku niza je Gasparini prevzel stvari v svoje roke in praktično do konca niza s servisi povsem razorožil domačo vrsto.

Blejci so izgubili prvi niz, a dobili naslednje tri za ubranitev naslova prvaka. © SPS

 


Uspešno igro iz drugega so igralci ACH Volleya prenesli tudi v tretji niz in hitro povedli s 6:3. Vodstvo z rezultatom 14:8 še ni pomenilo mirnega nadaljevanja, kajti Blejci so visoko vodstvo ob nekaj lastnih napakah hitro zapravili in semafor je kazal le še točko prednosti 15:14. Gostitelji se niso predali, toda branilci lovorike niso popuščali in na koncu niz z rezultatom 23:25 tesno odločili v svojo korist. Aktualni prvaki so že v uvodu četrtega niza povedli s 3:6, nadaljevali pa so silovito in pri vodstvu 8:13 je trener Tirola Chrtiansky zahteval prvi odmor. To je domačine nekoliko predramilo, znižali so na 10:13, toda ob drugem odmoru je vodstvo Slovencev spet znašalo štiri točke 16:12. Po drugem odmoru pa je vse bolj dišalo na zmago slovenske vrste, ki je uspešno branila pridobljeno prednost in na koncu slavila s 25:21, kar je pomenilo zmago v četrtem nizu in s tem osvojitev tudi drugega zaporednega naslova v srednjeevropski ligi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.