ACH Volley napredoval

Foto: twitter ACH Volley
Foto: twitter ACH Volley
Odbojkarji ACH Volleyja so se uvrstili v tretji krog kvalifikacij lige prvakov. Potem ko so v dvoboju z Omonijo iz Nikozije s 3:0 dobili že prvo tekmo v gosteh, so zmagali tudi na povratni tekmi. Tudi tokrat so dvoboj dobili s 3:0 (23, 21, 20).
Oglej si celoten članek

Zmaga slovenskih prvakov je bila na videz gladka, a se do nje niso sprehodili. Večji del tekme so imeli veliko težav, v prvem nizu s servisom in napakami v napadu, v delu drugega s sprejemom, v tretjem spet z napakami, posledica tega je bilo dejstvo, da so se Ciprčani povsem enakovredno kosali. Ljubljančane je reševal predvsem odličen blok, ki je v tretjem nizu tudi dokončno zlomil odpor gostov.

Slab servis (devet napak) in neučinkovit napad sta bila razloga, da so se slovenski prvaki mučili vse do konca prvega niza. Takrat sta se razigrala Žiga Štern in Jan Kozamernik, po asu slednjega je bil izid šele drugič na tekmi izenačen, prvič pa so Ljubljančani povedli šele pri izidu 24:23 po zaslugi bloka Dika Puriča. Temu je sledila še točka Šterna, ki je pomenila vodstvo ACH-ja z 1:0 v nizih.

Ko so Slovenci z blokom Šterna na prvi odmor v drugem nizu odšli z vodstvom 8:5, je bilo videti, da so ujeli ritem in da bodo imeli v nadaljevanju manj težav. Toda v njihovo igro so se prikradle napake pri sprejemu - teh v prvem nizu ni bilo, tako da so gostje hitro vzpostavili ravnotežje in celo povedli s 14:12. Toda tudi odgovor slovenskih prvakov je bil hiter, stabilizirali so sprejem, s trdnim blokom pa prisilili tekmece v napake. Po bloku Kozamernika so že vodili z 19:16, prednost pa do konca niza še nekoliko povečali.

Po vodstvu 2:0 je že bilo jasno, da bodo Slovenci skupni zmagovalci dvoboja. Kot da bi jih to dodatno uspavalo, tekmecem so dovolili, da na začetku tretjega niza povedejo s 3:0, nato pa držijo prednost še nekaj časa. Gostitelji so prvič v nizu, v katerem je Šterna zamenjal Žiga Donik, v vodstvo prišli pri izidu 14:13, ko je blok točko dosegel Purič. Po tem rezultatu so oranžni zmaji po zaslugi dobrih servisov dosegli še tri zaporedne točke, toda gosti so se kmalu spet približali na točko zaostanka, tako da je domači trener Zoran Kedačič moral zahtevati odmor. Tudi to ni dosti pomagalo, saj so Ciprčani izenačili, a v končnici so bili vendarle spet nemočni in zmaga je ostala doma.

"Z rezultatom moramo biti zadovoljni, čez pol leta ne bo nihče vedel, kakšna tekma je bila. Naredili smo tisto, kar smo morali, gremo v tretji krog. Zato čestitam ekipi, svojo nalogo je opravila korektno, edino, kar me je motilo, je bil servis. Moral bi biti boljši, a poznamo, kakšen element je servis, ko se roke malo zašibijo. Moram pa reči, da smo zelo dobro rešili prvi niz, s prihodom za servisno črto Stipeta Jurića in Roka Satlerja, smo začetne udarce stabilizirali, kar se je izrazilo pri rezultatu. Pri drugih elementih, predvsem igri v napadu, smo še daleč od želenega, ekipa je nova, potrebuje čas, fantje morajo tudi dobiti ustrezno zaupanje do organizatorja igre. Jaz se ne bojim za to ekipo, fantje imajo odlične značaje, na treningih tudi odlično delajo. O Francozih bomo razmišljali, ko pride čas, zdaj gremo temo za tekmo, na vrsti je državno prvenstvo in torkova tekma s Krko," je po dvoboju povedal trener ACH Volleyja Kedačič.

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: "Veseli smo, da smo zmagali, se uvrstili naprej in da smo spet igrali v Stožicah, zavedamo pa se, da vse ni bilo idealno. Začeli smo nervozno, kar se je pokazalo predvsem pri servisu, preveč žog smo poslali v mrežo ali out. Ko pa smo se sprostili, so stvari prišle na svoje mesto. Pa čeprav nikoli nismo zaigrali na tisti ravni, ki nam bi omogočila, da se od tekmecev odlepimo. Navzven je bilo videti, da igramo ravno toliko, kot je treba, a prisežem, da ni bilo tako. Proti ekipi, ki bi jo, če bi igrala v slovenskem prvenstvu, uvrstil nekje na sredino lestvico, smo želeli pokazati boljšo igro in jo bolj gladko premagati. Zmagi pa vseeno ne smemo gledati v zobe, lahko se veselimo izpolnitve cilja. Ta pa je bil uvrstitev v tretji krog in dvoboj proti Francozom, ki jih zaenkrat še ne poznamo prav dosti. Vemo, da letos v francoskem prvenstvu ne blestijo."

V tretjem oziroma zadnjem krogu kvalifikacij, ki se bo začel čez deset dni, se bodo Ljubljančani merili s francosko ekipo Arago de Sete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.