ACH Volley prvi finalist

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Odbojkarji ACH Volleyja so prvi finalisti slovenskega prvenstva v sezoni 2016/17. V drugi polfinali tekmi so tudi na gostovanju ugnali Hoče v treh nizih.
Oglej si celoten članek

Državni prvaki iz vrst ACH Volleya so že v uvodnem niza tekmecu iz Hoč dali vedeti, da ne želijo ničesar prepustiti naključju. Zaigrali so zbrano, zanesljivo in odločno. Ob prvem tehničnem odmoru so povedli 8:3, nato pa s točkami, ki sta jih dosegala zlasti Žiga Štern in Apostolos Armenakis, iz minute v minuto višali prednost in brez težav dobili niz. 

V nadaljevanju so bolj živahno zaigrali tudi Hočani. Povedli so 7:5 in 8:7, nato pa je ljubljanska vrsta dosegla pet točk zaporedoma za vodstvo 12:8, štiri točke prednosti pa so državni prvaki imeli tudi ob drugem tehničnem odmoru. Armenakis in Štern sta bila tudi v nadaljevanju učinkovita, pri Hočah pa je z učinkovitostjo izstopal Branislav Radović, Miomir Crnjanski, ki je v prvenstvu dosegal največ točk za hoško ekipo, pa je zaradi težav s kolenom igral slabše kot zna. V končnici niza je namesto njega v igro vstopil Miha Planinšič, kar pa ni bistveno spremenilo razmerja moči na igrišču in ACH Volley je dobil še drugi niz.

Hoški odbojkarji so v uvodnih minutah tretjega niza z zbrano igro v obrambi in učinkovito v napadu povedli 8:4. Dobro so igrali tudi v nadaljevanju, ob Radoviću je nekaj točk dosegel tudi Miha Šijanec, po izenačenju na 14:14 pa je Jan Kozamernik z dvema blokoma poskrbel za vodstvo ACH Volleyja s 16:14. Gostje so nato zagospodarili na igrišču in tekmo brez težav pripeljali h koncu.

Hočani so lahko ponosni

"Državni prvaki so uveljavili kakovostno razliko. Igrali so odlično, imajo izkušnje iz lige prvakov in za nas so bili previsoka ovira. Fantom nimam česa očitati, borili so se po najboljših močeh, še posebej pa se zahvaljujem gledalcem za bučno podporo," je razložil trener Hoč Aleš Andlovič.

"Naš cilj so je bila zmaga in vesel sem, da smo ga izpolnili. Naši odbojkarji so pokazali dobro igro, po menjavah nisem posegel, kajti uigravamo ekipo za finale. Hočani kot novinci v ligi so na svoje dosežke lahko ponosni," je pojasnil trener ACH Volleyja Zoran Kedačić.

DP v odbojki, polfinale (druga tekma):

Hoče - ACH Volley 0:3 (-13, -16, -19)  /0:2/
Radović 12, Štern 15, Armenakis 14.

Sobota:
Calcit Volleyball - Triglav Kranj  /1:1/

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na dve zmagi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.