Ade o Barçi: "Jočejo kot otroci"

Foto: Žurnal24 Emmanuel Adebayor je bil na obračunu proti Barceloni praktično neopazen. (Foto:
Po porazu Reala proti Barceloni na prvi tekmi polfinala Lige prvakov svoje jeze pred novinarskimi mikrofoni ni stresal le José Mourinho, temveč tudi Emmanuel Adebayor. "Jočejo kot otroci."
Oglej si celoten članek
Nogomet je moška igra. Kadar igraš proti Barceloni, se ob vsakem dotiku zvijajo po tleh in jočejo kot otroci. Vsakič, ko se jih dotakneš, se znajdejo na tleh, kjer jočejo in si obraz zakrivajo z rokami.
Emmanuel Adebayor

Prvi polfinalni obračun Lige prvakov med Real Madridom in Barcelono na Santiagu Bernabeu bo še nekaj časa glavna tema nogometnih strokovnjakov in tudi zgolj obrobnih spremljevalcev najpomembnejše postranske stvari na svetu. Madridčani so prepričani, da jih je nemški sodnik Wolfgang Stark oškodoval in se prenaglil, ko je Pepeju v 61. minuti pokazal rdeči karton. "Proti njim nima nihče možnosti. Od kod ji taka moč? Zmagati na tak način ni lepo. Imeli smo načrt, da držimo izid 0:0, nato pa v končnici napademo z vsemi topovi, a nam tega glavni sodnik z izključitvijo Pepeja ni dovolil," je na novinarski konferenci po koncu srečanja med drugim besnel José Mourinho, ki pa ni bil osamljen ob obtožbah na račun Starka in Barcelone.

"V nekaj dneh smo trikrat igrali proti Barceloni in vedno smo srečanje končali z 10 igralci. To je nekaj, kar težko verjamem. Pepe je morda naredil prekršek, toda menim, da ne za rdeči karton," je dejal Emmanuel Adebayor, ki je v igro prišel ob začetku drugega polčasa, in nadaljeval v ostrejšem tonu: "Nogomet je moška igra. Kadar igraš proti Barceloni, se ob vsakem dotiku zvijajo po tleh in jočejo kot otroci. Vsakič, ko se jih dotakneš, se znajdejo na tleh, kjer jočejo in si obraz zakrivajo z rokami. In tudi njihov trener ter navijači vedno jočejo." Posojeni igralec Manchester Cityja je nato le nekoliko omilil vse skupaj: "Barcelona je odličen klub. Ne razumite me narobe, toda bilo bi dobro, če bi vsaj malce prenehali s tem."

Adebayor se kljub dvema zadetkom zaostanka (oba sta bila plod odličnega Lea Messija, ki je predvsem pri drugem zadetku povsem osmešil obrambo kraljevega kluba) ne predaja in obljublja, da bodo s soigralci na povratnem srečanju na Camp Nou naredili vse, da izničijo zaostanek in se uvrstijo v veliki finale na Wembleyju. Ob tem pa je še dodal, da slačilnica še naprej stoji za portugalskim gurujem Mourinhem. "Joséja ne moremo zamenjati," je bil jasen Emmanuel Adebayor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.