Adidas obrnil hrbet dopinškemu grešniku Gayu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ameriški atlet Tyson Gay, ki se je konec tedna uvrstil na seznam dopinških prekrškarjev, je občutil prvo posledico uporabe prepovedanih sredstev.
Oglej si celoten članek

Proizvajalec športne opreme Adidas je namreč po razkritju, da je tudi Tyson Gay med kršitelji pravil o dopingu, z njim prekinil pogodbo.

"Zaradi najnovejših očitkov smo šokirani. Čeprav se morajo obtožbe še potrditi, bodo z Gayem prekinili sodelovanje. Naša pravila so jasna. Pogodbe s športniki vsebujejo klavzulo o neuporabi dopinga, sicer pogodba ne velja," je povedal predstavnik podjetja Oliver Brüggen.

Z nemškim opremljevalcem je ameriški tekač sicer sodeloval od leta 2005.

Med dopinškimi kršitelji tudi Randallova

Po tem, ko sta imeni dveh od petih jamajških športnikov, katerih testi so bili na državnem atletskem prvenstvu pozitivni, v javnost pricurljali že konec tedna, je danes znan še tretji atlet, ki si je pomagal na nedovoljen način. Z Jamajke poročajo, da gre za metalko diska Allison Randall.

V prvem javnem odzivu je bila Randallova, ki ima z 61,25 metra v lasti državni rekord, presenečena zaradi pozitivnega testa. Za radijsko postajo RJR je povedala, da ni namenoma jemala ničesar prepovedanega ter da je skrbno pazila na to, kaj zaužije.

Na DP v Kingstonu konec junija je bilo pozitivnih pet športnikov, že pred Randallovo je bilo znano, da sta se prekršila tudi nekdanji rekorder v teku na 100 metrov Asafa Powell in sprinterka Sherone Simpson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.