Adidas zanikal 250-milijonski načrt za prestop Messija

Foto: EPA
Foto: EPA
Bavarski gigant Adidas je zanikal poročila, da je bil pripravljen s 125 milijoni evrov financirati prestop Lionela Messija v katero izmed "svojih" ekip.
Oglej si celoten članek

Po španskih medijih se je pred dnevi razširila novica, da je Lionel Messi med poletjem zavrnil kar nekaj ponudb, med drugim tudi 250-milijonsko, ki naj bi jo poslala ekipa, katere pokrovitelj je nemški velikan Adidas.

Mundo Deportivo je poročal, da je bavarski gigant pripravljen plačati polovico odkupne klavzule zvezdnika Barcelone (125 milijonov evrov), da bi Argentinec, glavni nogometni obraz podjetja, prestopil v Bayern, Chelsea ali Real Madrid, katerih opremljevalec je prav Adidas.

"Odnos povsem komercialne narave"

Messijev prestop bi za 40 % zvišal Adidasovo pogodbo z omenjenimi klubi, ki bi lahko služili s prodajo dresov štirikratnega dobitnika zlate žoge. Poročanje Kataloncev je pripeljalo do številnih namigovanj, da je bil Messi blizu združitvi moči s Josepom Guardiolo v Münchnu ali celo igranjem pod Joséjem Mourinhom pri Chelseaju, medtem ko odhod v Madrid verjetno ni mogoč niti v sanjah.

"Odnos med Adidasom in enim izmed njegovih igralcev je povsem komercialne narave," so v izjavi za francoski športni dnevnik L'Équipe zapisali pri omenjenem podjetju. "Vsaka športna odločitev je stvar igralca in njegovih zastopnikov."

Rosell v smehu o povišici

Mundo Deportivo je sicer poročal, da je Messi takoj zavrnil vse ponudbe, ki so do njega prišle med poletnim premorom, 26-letnik, ki je v Barceloni od svojega 13. leta, pa ima v Kataloniji še petletno pogodbo. Nazadnje jo je podaljšal februarja letos.

Predsednik kluba Sandro Rosell je medtem s smehom že zavrnil tudi namige, da želi Messi po hitrem postopku priti do nove povišice glede na to, da ga je ob podaljšanju pogodbe z madridskim Realom in več kot 20-milijonsko letno plačo nedavno prehitel veliki rival Cristiano Ronaldo. Messi zaenkrat zasluži "le" 12,5 milijona letno.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.