Adijo, Sebastien, dobrodošel, Jaime

Foto: Žurnal24 jaime_alguersuari_toro_rosso_afp
Vse kaže, da se je Sebastienu Bourdaisu iztekla kariera voznika formule 1. Jaime Alguersuari naj bi že dobil povabilo, da ga v Toru Rossu zamenja na naslednji dirki na Hungaroringu.
Oglej si celoten članek

Ko se je Sebastien Bourdais po odstopu na nedeljski VN Nemčije objemal s svojimi mehaniki, je postalo jasno, da se mu je kariera voznika formule 1 res iztekla. Sam je pred dirko vse glasnejše govorice, da bo po deveti dirki sezone odpuščen, še zanikal, a dan po dirki vse kaže, da se bo zanj neljubi dogodek vendarle zgodil. Kot poroča Autosport, ki ponavadi velja za najbolj zanesljivega, je Jaime Alguersuari že dobil uradno povabilo Tora Rossa Ferrarija, da zanje nastopi na VN Madžarske na Hungaroringu, ki bo prihodnji konec tedna. Toro Rosso naj bi zamenjavo Bourdaisa za Alguersuarija potrdil najpozneje čez 48 ur.

 

Najmlajši

Za zdaj je najmlajši udeleženec dirke formule 1 Mike Thackwell, ki je leta 1980 s Tyrrellom na VN Kanade nastopil star 19 let in 182 dni. Naslednji najmlajši je Ricardo Rodriguez, ki je s Ferrarijem leta 1961 na VN Italije nastopil star 19 let in 208 dni.

Španec, ki bo naslednjo nedeljo štel vsega 19 let in 125 dni in nima nikakršnih izkušenj z dirkalnikom formule 1, bo tako postal najmlajši udeleženec dirke formule 1 v njeni 60-letni zgodovini. Bourdais je štirikratni prvak v ameriški seriji ChampCar, Jaime pa je aktualni prvak britanske formule 3. Sredi te sezone bo priložnost dobil, da bi bil za sezono 2010 že dobro pripravljen. Vendarle ni stoodstotno, da bo Alguersuari prihodnje leto res drugi dirkač Tora Rossa (prvi ostaja Sebastien Buemi), saj se večkratni prvak v reliju, Sebastien Loeb, še naprej resno zanima za prestop v formulo 1. Loeb se je sprijaznil, da se to ne bo zgodilo že sredi letošnje sezone (kot je govoril še v petek), a za prihodnje leto te možnosti ne izključuje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.