Afriška legenda se bori za življenje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Prvi Afričan, ki je zaigral na štirih svetovnih prvenstvih, je v komi.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kapetan kamerunske nogometne reprezentance in zvezdnik angleškega prvoligaša Liverpoola Rigobert Song je v kritičnem stanju. Zdaj 40-letni Song je namreč v nedeljo na domu utrpel možgansko kap, zaradi katere je v komi, je poročala državna televizija Crtv.

Songa so nemudoma prepeljali v urgentni center bolnišnice v Yaoundeju, kjer se bori za življenje. Nekdanji kapetan levov je igral na osmih afriških prvenstvih (od 1996 do 2010) ter kot prvi Afričan tudi na štirih svetovnih prvenstvih (1994, 1998, 2002, 2010), skupaj pa je obrambni igralec za Kamerun zbral 137 nastopov in pri tem dosegel pet zadetkov.

V karieri je nosil drese klubov Metz, Salernitana, Liverpool, West Ham United, 1. FC Köln, Lens, Galatasaray in Trabzonspor. Pri slednjem je sklenil kariero v letu 2010.

       
       
       
       
       
       
   
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.