Gana s šesterico, ki je doslej igrala za Anglijo, Nemčijo in Španijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Številni nogometaši so ob želji za nastopom na SP zamenjali reprezentančno pripadnost.
Oglej si celoten članek

Nogometna reprezentanca Gane je v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prijetno presenetila svoje navijače, saj je izločila favorizirano Nigerijo, v Katarju pa bo zaigrala v skupini, ki jo sestavljajo še Portugalska, Urugvaj in Južna Koreja. Gana je leta 2010 nastopila v četrtfinalu in s tem izenačila največji uspeh afriških reprezentanc, to je uspelo še Senegalu leta 2002 in Kamerunu leta 1990.

Po uvrstitvi na mundial so pri Nogometni zvezi Gane zelo aktivno krenili v lov na nogometaše, ki imajo ganske korenine, vendar doslej niso zastopali te države. Zdaj je predsednik zveze Kurt Okraku sporočil, da bo lahko za Gano nastopilo tudi šest novih nogometašev.

Med njimi je najbolj znan napadalec Athletico Bilbaa Inaki Williams. Osemindvajsetletnik je v preteklosti zbral 17 nastopov za špansko mlado izbrano vrsto, enkrat pa je oblekel tudi dres članske ekipe rdeče furije, vendar le na prijateljski tekmi.

Za Črne zvezde, takšen je nadimek ganske reprezentance, bo zigrali tudi izjemno nadarjeni član premierligaša Brightona Tariq Lamptey, ki je doslej redno nastopal v vseh mlajših angleških izbranih vrstah. Iz angleške lige se mu bo pridružil tudi branilec Southamptona Mohammed Salisu, edini od šesterice, ki je tudi odraščal v Gani. V domovini so ga v preteklosti obtoževali, da ne želi zaigrati za reprezentanco, z uvrstitvijo na SP se je to očitno spremenilo.

Seznam novih nogometašev zaključuje trojica iz Nemčije, prav vsi so v preteklosti zastopali mlajše selekcije 'elfa'. Gre za dva člana HSV-ja, napadalca Ransford-Yeboaha Königsdörfferja in branilca Stephana Ambrosiusa, ter obrambnega igralca Darmstadta Patrica Pfeifferja.

Vodstvo zveze se je trudilo pripeljati še dva člana mlade angleške reprezentance, a sta Chelseajev Callum Hudson-Odoi in Arsenalov  Eddie Nketiah vsaj zaenkrat zavrnila sodelovanje. Nketiah je sicer najboljši strelec v zgodovini angleške izbrane vrste do 21 let.

Foto: Epa Eddie Nketiah

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.