Afriški tercet naravnal kompas

Foto: Žurnal24 Samuel Eto'o bo skoraj zanesljivo ostal pri Barceloni, njegovega partnerja v kon
Ugibanj glede prihodnosti treh velikih afriških nogometnih zvezdnikov je bržkone konec: Samuel Eto'o, Emmanuel Adebayor in Didier Drogba ne bodo menjali delodajalca.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Kocka je v rokah Tottenhama
Chelsea poslal ponudbo za Robinha
Najbolj v modi napadalci
Bodo Kakája prepričali milijoni?
Barcelona ali norost?
Boj za Berbo in Frankovi dvomi

"Mercato" se preveša v svoj sklepni del. V prihajajočih dneh lahko pričakujemo dokaj razburljivo dogajanje, saj se konec tedna začenja najboljše nogometno prvenstvo na svetu, angleški Premiership . Angleški klubi bodo tako v zadnjih dneh mrzlično iskali zadnje koščke mozaika, z denarnico pa še vedno maha cela kopica prestižnih klubov, kot so Chelsea (snubi Kakája in Robinha), Manchester United (potrebuje novega napadalca), Liverpool (kupuje Garetha Barryja) in Arsenal , ki se je ob poškodbi Abouja Diabyja znašel v novih težavah. Po več tednih ugibanj je vendarle dobila epilog zgodba treh afriških mušketirjev, ki so vse poletje pridno polnili stolpce: Samuel Eto'o bo ostal pri Barceloni, Emmanuel Adebayor je podpisal novo štiriletno pogodbo z Arsenalom, Didier Drogba pa zatrjuje, da nikoli ni razmišljal o odhodu iz Chelseaja. Jim verjamete? Oglejmo si nekaj najaktualnejših zgodbic z nogometne tržnice.

Samuel Eto'o (Barcelona)
"Culebrón del verano" je besedna zveza, ki v Španiji obvezno spremlja ime Barceloninega napadalca Samuela Eto'oja. To v posplošenem prevodu pomeni "telenovela poletja" in prav gotovo niti prestop Ronaldinha ni sprožil toliko odprtih debat kot govorice o morebitnem odhodu 27-letnega Kamerunca . Eto'oju so zelenu luč dali skorajda vsi (predsednik Laporta, kapetana Puyol in Xavi …), a še vedno škarje in platno v rokah drži trener Josep Guardiola . Pet zadetkov na pripravah počasi mehča tudi srce ikone Nou Campa, ki naj bi že do srede, ko bo Barcelona odigrala prvo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev v Ligo prvakov, stopil pred mikrofon in povedal besede, ki si jih želi slišati vse več navijačev Barcelone: "Eto'o ostaja igralec Barce." Z njegovim obstankom na Nou Campu bodo mirneje dihali tudi pri Arsenalu, kjer je Emmanuel Adebayor že podaljšal pogodbo, pa tudi pri Lyonu, saj Barcelona že dalj časa odkrito snubi mladega asa Karima Benzemaja .

Bo Kaká postal najdražji nogometaš vseh časov? © AFP

 
 

Ivanović v Milan?

Italijanski časnik Gazzetta dello Sport poroča, da se bo mladi srbski branilec Branislav Ivanović v prihodnjih dneh iz Chelseaja preselil v Milan.

Kaká (Milan)
Kocko v rokah vedno držijo nogometni agenti. Tako je denimo Roberto Assis svojega brata Ronaldinha kar dve leti prodajal po vsej Evropi, iz podobnega testa pa je tudi Jorge Mendes , ki se v imenu svojega varovanca Cristiana Ronalda pridno sestaja v prestižnih kavarnah po vsej Evrope. A pravi kralj med "superagenti" sliši na ime Diogo Kotscho . Slednji zastopa Brazilca Kakája, v angleških medijih pa kar odkrito napoveduje, da bo njegov klient odšel v Chelsea . "Kaká ve, da ga hoče Chelsea. Za zdaj noče še nič govoriti, saj se morata oba kluba dogovoriti glede višine odškodnine. Sto milijonov evrov je zelo mikavna ponudba tudi za klub, kakršen je Milan," je povedal Kotscho, pri Chelseaju pa v isti sapi pošiljajo faksimile tudi v Madrid , kjer jih mika Kakájev rojak Robinho . Prvo ponudbo, težko 25 milijonov evrov, so Španci zavrnili, a Abramovič ne bo odnehal.

Julio Baptista je z eno nogo že pri Romi. © Reuters

 
Julio Baptista (Real Madrid)
"Zverina" iz Brazilije uživa svoje zadnje dni v Madridu. Kraljevi klub je zanj dolgo poskušal iztržiti 12 milijonov evrov (osem milijonov manj, kot je zanj pred leti plačal Sevilli), a realnost trga je pokazala, da bodo Španci morali na novo oceniti vrednost nekdanjega brazilskega reprezentanta. Predstavniki Rome so se konec prejšnjega tedna mudili v Madridu in ponudili devet milijonov evrov, Baptista pa naj bi že v prihajajočih dneh odšel po poteh Cicinha . Tri leta, tri različne države – pred dvema letoma ga je Real posodil Arsenalu , zdaj pa naj bi Baptista postal zadnji manjkajoči element v četi Luciana Spallettija, ki je v nedeljo proti Tottenhamu doživela pravo petardo in izgubila z 0:5 .

David Silva: Barcelona ali Manchester United? © AFP

 
David Silva (Valencia)
Valencia bo morala prodajati. Prvi zvezdnik David Villa bo sicer skoraj zanesljivo ostal, saj naj bi bil tik pred podpisom nove pogodbe, ki mu bo v žep navrgla okrogle tri milijone evrov (neto znesek) na leto, drugače pa je z odkritjem evropskega prvenstva Davidom Silvo , ki je pred vrati selitve k Barceloni . Katalonci so zanj že ponudili 25 milijonov evrov , v igro pa se je tik pred zdajci vmešal tudi trener Manchester Uniteda Alex Ferguson, ki želi do konca tedna moštvo okrepiti s še enim napadalno usmerjenim nogometašem. Tudi pri Barceloni zatrjujejo, da bi Silva postal zadnji novinec pred začetkom nove sezone.

Vedran Ćorluka želi vnovič igrati skupaj z Luko Modrićem. © AFP

 
Vedran Ćorluka (Manchester City)
Hrvaški reprezentant Vedran Ćorluka ima za seboj odlično sezono pri ambicioznem Manchester Cityju , zato je presenetila novica, da se njegov klub s Tottenhamom pogaja glede njegove prodaje. "S Tottenhamom smo v stikih, vendar za zdaj ni še nič dorečenega. Če bodo izpolnili naše pogoje, ne izključujem njegove prodaje," je presenetljivo razkril trener Cityja Mark Hughes , svoje pa je dodal tudi Ćorluka, ki je dejal, da bi z velikim veseljem spet zaigral skupaj z nekdanjim soigralcem iz Dinama Luko Modrićem . Ćorluka se je lani v Anglijo preselil za 12 milijonov evrov, po odlični sezoni in uspešnem nastopu na evropskem prvenstvu pa naj bi se njegova cena v manj kot enem letu skorajda podvojila. Mesto zanj je na stadionu White Hart Lane že sproščeno, saj je Tottenham ob koncu prejšnjega tedna za pet milijonov funtov prodal maroškega Francoza Younesa Kaboula Portsmouthu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.