''Air Jordank'' ne bo več smel nositi

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarski zvezdnik James Harden po novem ne sme več nositi superg serije Air Jordan, ki so v lasti ameriškega podjetja Nike.
Oglej si celoten članek

Košarkar Houston Rockets je nedavno prekinil sodelovanje z Nikeom in se dogovoril za 13-letno pogodbo z Adidasom v vrednosti 200 milijonov dolarjev. Še preden se je sodelovanje uradno začelo, pa je 26-letnik že ujezil vodilne može nemške multikorporacije.

Harden je skupaj s svojim dekletom Khloe Kardashian zapuščal kino, obut v košarkarske čevlje znamke Nike iz serije slovitega Michaela Jordana, pri čemer so ga ujeli novinarji spletnega portala TMZ. Tega si, poudarjajo pri Adidasu, v prihodnosti ne sme več privoščiti.

''To je del dogovora,'' je na vprašanje, ali se bo moral Harden posloviti od ''Air Jordank,'' odvrnil predstavnik Adidasa Mark King.

Dogovor bo uradno stopil v veljavo 1. oktobra 2015, do takrat pa bo 26-letnik še lahko užival v bogati zbirki košarkarskih copatov.

Nike popustil

Adidas je Hardna prepričal z donosno ponudbo, ki je ameriško podjetje ni bilo pripravljeno izenačiti, zato so se odločili, da se ne bodo spuščali v vojno z velikim konkurentom.

Harden bo v sodelovanju s podjetjem ustvaril lastno kolekcijo oblačil in poleg ostalih obveznosti pomagal pri promociji mode za različne življenjske sloge.

''Našo znamko lahko popelje v nove višave,'' so prepričani pri Adidasu.

Reebok prekinil pogodbo s Kempom

Športniki lahko zaradi nošenja ''napačne'' znamke ali nepremišljenih izjav ostanejo brez zajetnega dela letnega dohodka, kar je na svoji koži spoznal Shawn Kemp.

Nekdanji košarkar Seattla, Clevelanda, Portlanda in Orlanda je leta 2001 ostal brez pogodbe z Reebokom, potem ko je novinarju zaupal, da je njegova najljubša znamka Nike. Obe strani sta nato vložili tožbi, poravnavo pa sta dosegli izven sodišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.