Ajax z remijem do naslova

Foto: EPA Ajax Foto: EPA Ajax Foto: EPA Ajax
Nogoemtaši Ajaxa so si z remijem proti Heraclesu (1:1) priigrali še 33. naslov nizozemskih državnih prvakov.
Oglej si celoten članek

Pred nedeljsko tekmo s Heraclesom je bilo nogometašem Ajaxa vse jasno. Že remi bi pomenil, da so Amsterdamčani še četrtič zapored postali nizozemski državni prvaki, kar bi nekoliko zacelile rane, ki jim jih je zadal Zwolle na finalni tekmi nizozemskega pokala. Nasprotnik, ki si še vedno ni zagotovil obstanka v prvi nizozemski ligi, je bil primeren za tovrsten uspeh, ki pa je vseeno prišel težje od pričakovanj.

Že v uvodu tekme v Almelu je navijače Ajaxa razveselil Lasse Schone, ki je rdeče-bele popeljal v vodstvo. Nekoliko je navdušenje skazil zadetek domačih, ki so sredi prvega polčasa prišli do zienačenja in tako poskrbeli za zelo napeto nadaljevanje tekme. Rezultat pa se ni več spremenil in ob zadnjem žvižgu se je veselje gostov lahko pričelo. 

Tekmo pred koncemsezone  je Ajax namreč drugouvrščenemu Feyenoordu pobegnil na neulovljive štiri točke prednosti in si zagotovil 33. naslov državnih prvakov. Rotterdamčani so se morali zadovoljiti z uvrstitvijo v kvalifikacije za ligo prvakov, ponovno pa je osmoljenec sezone PSV iz Eindhovna. Ekipa,z a katero slovenski napadalec Tim Matavž letos igra zgolj obrobno vlogo, je trenutno an četrtem mestu, za uvrstitev v evropska tekmovanja pa jih čaka še veliko dela. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.