Aksel Lund Svindal že trenira

Foto: Žurnal24 Za Aksla Lunda Svindala je bil usoden trening v Beaver Creeku.
Norveški smučar Aksel Lund Svindal je po hudi poškodbi konec lanskega novembra v Beaver Creeku že začel trenirati. Ker smučati še ne more, trenira le z utežmi.
Oglej si celoten članek

Norvežan Aksel Lund Svindal, dvakratni svetovni prvak v alpskem smučanju, je po le dveh mesecih okrevanja znova na smučeh. Potem ko se je hudo poškodoval na treningu pred dvema mesecema, je zmagovalec lanskega skupnega seštevka svetovnega pokala v domačem Varingskollnu že odsmučal nekaj metrov. "Bil je zunaj in odpeljal nekaj voženj. Dejansko je bil na progi bolj kot turist," je ob tem dejal glavni trener norveške ekipe Marius Arnesen.

Svindal je konec novembra na smukaškem treningu v Beaver Creeku hudo padel ter si poškodoval obraz in spodnje okončine. Po nesrečnem padcu je izgubil 15 kilogramov, povratek v svetovni pokal v letošnji sezoni pa je precej neverjeten. Petindvajsetletni Svindal na smučeh še ne trenira. Posveča se treningu z utežmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.