Aktualni prvaki bežijo Kraljem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na zahodu je pomembno zmago dosegel Chicago, ki je s 3:1 ugnal Buffalo in na drugem mestu konference, tretji je Los Angeles z Anžetom Kopitarjem, naredil še korak bližje h končnici.
Oglej si celoten članek

Tekma je bila odločena šele 25 sekund pred koncem, ko je Jonathan Toews dosegel končni izid, ko so gostje iz Buffala zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju. Pred tem je v 56. minuti na 2:1 povišal Phillip Danault, ki mu je lepo podal strelec prvega gola na tekmi Niklas Hjalmarsson. V 52. minuti je na 1:1 izenačil Ryan O'Reilly.

Boston je s 4:1 slavil v New Jerseyju in na sedmem mestu vzhoda prehitel prav današnje tekmece. S 4:1 se je končala tudi tekma iz druge polovice razpredelnice na vzhodu med Carolino in Columbusom, dvakrat pa je za domače zadel Elias Lindholm, v končnici resda na prazen gol.

Na zahodu je Anaheim ugnal St. Louis po kazenskih strelih s 4:3 in St. Louisu preprečil, da se na tretjem mestu po točkah izenači z Los Angelesom. Gostje iz St. Louisa so na tekmi vodili že s 3:1, a je Ryan Kessler z drugim golom na tekmi poskrbel za izenačenje, v četrti seriji kazenskih strelov pa jo je odločil Ryan Getzlaf.

Nebranjeno mrežo Nashvilla je dve sekundi pred koncem tekme zadel tudi Jack Skyle in Colorado je doma slavil s 5:3. Ekipi na šestem in sedmem mestu zahoda imata zdaj po 45 točk. Deveta na vzhodu je Tampa, ki se je s 3:2 veselila zmaga v Edmontonu. Preobrat so gostje zmogli v zadnjem delu, saj je Edmonton vse do 44. minute vodil z 2:0.

Kopitar ima z Los Angelesom kratek premor, v ponedeljek pa v mesto angelov prihaja Detroit.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils : Boston Bruins 1:4
Carolina Hurricanes : Columbus Blue Jackets 4:1
Chicago Blackhawks : Buffalo Sabres 3:1
Colorado Avalanche : Nashville Predators 5:3
Edmonton Oilers : Tampa Bay Lightning 2:3
Anaheim Ducks : St. Louis Blues 4:3*

* - kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.