Aktualni prvaki po podaljšku strli Newyorčane

Foto: Profimedia
Aktualni prvaki lige NHL Pittsburgh Penguins so zabeležili še četrto letošnjo zmago in drugo v nizu.
Oglej si celoten članek

Branilci naslova so v gosteh s 5:4 slavili pri New York Rangers, zmagovalca je odločil podaljšek. Zmagoviti gol je v njem dosegel Jevgenij Malkin, ki je v statistiko vpisal kar štiri točke, poleg gola še tri asistence.

Izid po prvi tretjini v dvorani Madison Square Garden v New Yorku je bil 2:0 za gostujoče pingvine, za katere sta zadela Phil Kassel in Carl Hagelin. A so domači rangerji v drugi tretjini poskrbeli za preobrat. Najprej je na 1:2 znižal David Desharnais, Pavel Bučnevič je izenačil na 2:2, J.T. Miller pa poskrbel za vodstvo New Yorka s 3:2. Manj kot dve minuti pred koncem tretjine je na 3:3 izenačil Patric Hornqvist. V tretji tretjini so domači vnovič povedli. Za 4:3 je zadel Michael Grabner, za podaljšek pa je z zadetkom za 4:4 poskrbel zvezdnik pingvinov Sidney Crosby 56 sekund pred zvokom sirene.

"Poraz zelo boli. Odigrali smo odlično tekmo, proti eni najboljših ekip v ligi vodili do zadnje minute, a nato ostali brez dveh točk. Izgubiti na tak način ni prijetno, pokazali smo veliko dobrih stvari, zaslužili smo si več," je po četrtem zaporednem porazu dejal vratar domačih Henrik Lundqvist.

Z istim izidom kot Pittsburgh je zmagal tudi Detroit, na domačem ledu je bil po streljanju kazenskih strelov boljši od sicer z 11 točkami vodilne Tampe. Edini gol pri kazenskih strelih je dosegel Kyle Palmieri, ki se je med strelce vpisal tudi v rednem delu. Drew Stafford je za gostitelje dosegel dva gola, z drugim je svoji ekipi štiri minute pred koncem zagotovil podaljšek, pri gostih pa je Rus Nikita Kučerov nadaljeval svojo strelsko serijo, v polno je zadel že na sedmi zaporedni tekmi. Z 12 točkami je trenutno skupaj s soigralcem Stevenom Stamkosom najučinkovitejši igralec lige.

Za zmago San Joseja proti Montrealu s 5:2, že 11. zaporedno v medsebojnih tekmah na domačem igrišču, je najbolj zaslužen Logan Couture, ki je dosegel dva gola in temu dodal še dve asistence. Izid 5:2 je bil tudi na tekmi med Winnipegom in Columbusom, le da so tu zmagali gosti, ki so se veselili četrte zaporedne zmage, s katero so prišli v skupino prvih zasledovalcev Tampe. Imajo deset točk, to pa je njihov najboljši vstop v prvenstvo po letu 2009.

Še bolj prepričljiva kot San Jose in Columbus je bila Philadelphia, doma je s 5:1 ugnala Florido. Neugoden poraz je zabeležil Washington, ki v domači dvorani ni dosegel niti zadetka. Izgubil je z 0:2, Conor Brown je goste povedel v vodstvo v šesti minuti zadnjega dela, nato pa je bil na prazen gol natančen še Braden Holtby. Vancouver je s 3:0 v gosteh premagal Ottawo, Nashville s 4:1 Colorado, Dallas s 3:1 Phoenix, Carolina pa s 5:3 Edmonton. Vratar Caroline Cam Ward je ubranil kar 48 strelov, Jordan Staal je dosegel gol in trikrat pri golu podal, dva gola je k zmagi prispeval Finec Teuvo Teravainen.

Ekipa Los Angeles Kings slovenskega asa Anžeta Kopitarja ni igrala. Naslednja tekma kralje čaka v noči na četrtek, po slovenskem času ob 4.30, ko bodo v domači dvorani Staples Center palice prekrižali z Montrealom.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 4:5 (podaljšek)
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 0:2
Ottawa Senators - Vancouver Canucks 0:3
Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets 2:5
Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 3:5
San Jose Sharks - Montreal Canadiens 5:2
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 5:1
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 5:4 (kazenski streli)
Nashville Predators - Colorado Avalanche 4:1
Dallas Stars - Arizona Coyotes 3:1
Vegas Golden Knights - Buffalo Sabres 5:4 (podaljšek)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.