Aktualni prvaki redni del sklenili s sramotnim porazom

Foto: Profimedia draymond green
V severnoameriški košarkarski ligi potekajo sklepne tekme rednega dela sezone.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Golden State Warriors, aktualni prvaki lige NBA, so izgubili zadnjo tekmo rednega dela sezone. Boljša je bila ekipa Utah Jazz s 119:79.

Pri Utahu je za rekord poskrbel Donovan Mitchell, ki je na tekmi zadel štiri od petih trojk ter je zdaj pri 186-ih zadetih metih za tri točke, kar je rekord med novinci v ligi NBA.

Košarkarji Miami Heat, za katerega igra tudi slovenski as Goran Dragić, bodo zadnjo tekmo sezone odigrali v sredo, ko bodo gostili najboljšo ekipo vzhodne konference Toronto Raptors. Miami si je končnico priboril kot sedmo moštvo vzhodne konference.

Košarkarji Washington Wizards so se z zmago proti Boston Celtics s 113:101 po številu zmag in porazov 43:38 izenačili z Miamijem. V središču pozornosti je bil zvezdnik Washingtona John Wall, ki je vknjižil svojo 5000 asistenco. Postal je deseti aktivni igralec v ligi NBA s tovrstnim dosežkom in 64. v zgodovini. Tekmo je končal pri 29 točkah in 12 podajah.

Ekipa Philadelphia 76ers je premagala Atlanta Hawks s 121:113, zabeležila petnajsto zaporedno zmago - to je rekord franšize - in se utrdila na tretjem mestu vzhoda. Atlanta je po drugi strani zabeležila najslabši izkupiček med ekipami vzhodne konference, slavila je le 24-krat, kar 58-krat je izgubila.

Košarkarji petouvrščene ekipe Indiana Pacers pa so izgubili proti Charlotte Hornets (93:119). Los Angeles Lakers so izgubili proti Houstonu z 99:105, Dallas pa s 97:124 proti Phoenixu.

Liga NBA, izidi:

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 99:105
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 93:119
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 113:121
Washington Wizards - Boston Celtics 113:101
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 97:124
Utah Jazz - Golden State Warriors 119:79

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.