Alaphilippe zmagovalec druge etape, Pogačar četrti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V skupni razvrstitvi vodi Wout Van Aert (Jumbo-Visma), Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je deveti.
Oglej si celoten članek

Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) je zmagovalec druge etape kolesarska dirka svetovne serije od Tirenskega do Jadranskega morja. Na razgibani drugi etapi med Camaiorejem in Chiusdinom, ki je bila dolga 202 km, se je izkazal mladi slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki je v cilj prišel četrti, skupno je deveti.

Za zmagovalcem etape sta se uvrstila Nizozemec Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) in Belgijec Wout Van Aert, ki je na vrhu seštevka po dveh etapah. Van Aert je moštveni kolega Primoža Rogliča v nizozemski ekipi Jumbo-Visma. Roglič sicer trenutno dirka na kolesarski dirki po Franciji od Pariza do Nice.

Zastal dih Roglič padel po veliki napaki moštvenega kolega

Alaphilippe je pobral deset bonus sekund za etapno zmago, kljub temu pa je pa je Van Aert ostal v modri majici vodilnega, saj je za tretje mesto dobil štiri bonus sekunde.

Na 53. mestu je na drugi etapi pristal Jan Polanc (UAE Team Emirates), 94. je bil Luka Mezgec (Team BikeExchange), Jan Tratnik (Bahrain Victorious) je vpisal 129. mesto. Mezgec je skupno 47., Tratnik 125.

V seštevku po točkah sta Pogačar in Mezgec na sedmem in devetem mestu.

Foto: Epa tadej pogačar Zmagovalec dirke po Franciji Pogačar, ki je bil danes najboljši v konkurenci mladih kolesarjev, je v seštevku mladih kolesarjev za belo majico trenutno četrti.

Zmagovalcu etape Alaphilippu je uspel do popolnosti izpeljan napad za končno zmago, ko je ujel moštvenega sotekmovalca Portugalca Joaa Almeido, ki je bil del ubežnikov. "Znašel sem se v popolnem položaju z Almeido. Lahko bi se osredotočil le na ohranitev svojega položaja. Ko je prišel moj čas in sem videl Joaa, sem pritisnil na plin. Nikoli ni lahko zmagati in zavedam se, da je z mavričnim dresom še težje. Ta prva zmaga v sezoni mi je v veliko olajšanje," je dejal aktualni cestni svetovni prvak.

V modro majico oblečeni van Aert pa je dejal: "Ni zmaga, je pa dober rezultat. Tretje mesto je največ, kar sem lahko dobil danes. Ko je Julian pospešil, sem bil že na meji. Danes je bil najmočnejši. Moja ekipa se je odlično odrezala, da me je ohranila v dobrem položaju, še posebej, ko so nekateri kandidati za končno razvrstitev šli gor."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.