Albanci načrtovali atentat na premiera?

Foto: EPA
Foto: EPA
Albanec, ki je na lanskoletno tekmo v Beogradu prinesel zastavo 'velike Albanije', naj bi pripravljal atentat na srbskega premiera Aleksandra Vučića, v današnji izdaji piše Kurir.
Oglej si celoten članek

Srbski mediji prilivajo olje na ogenj pred zloglasno kvalifikacijsko tekmo med Albanijo in Srbijo v Elbasanu.

V središču pozornosti je albanski ekstremist Ismail Morina, osrednji lik kaosa na beograjski zelenici oktobra lani, ki naj bi po navedbah Kurirja pripravljal atentant na srbskega premiera.

Foto: Twitter kurir naslovnica Morino so, piše Kurir, skupaj s tremi Albanci aretirali v Tirani. Pri sebi naj bi imel dve pištoli in približno 30 nabojev.

''Neuradni podatki kažejo na to, da je nameraval ustreliti predsednika vlade Aleksandra Vučića. Poleg pištole so našli še 30 vstopnic za večerno tekmo, čeprav so albanske oblasti zatrdile, da mu bodo prepovedale vstop na stadion,'' piše srbski tabloid.

Morino in njegove pomagače naj bi policija ustavila v terenskem vozilu znamke Land Rover. ''Pištolo sem kupil zaradi prekinjene tekme v Beogradu, za samoobrambo. Bal sem se za življenje, želel sem se zaščititi in to je edini razlog, da sem imel pištolo,'' je zatrdil nogometni ekstremist.

Albanske oblasti so obljubile, da bo Morina ostal za rešetkami naslednjih 72 ur, tako da se tekme v nobenem primeru ne bo mogel udeležiti. Albanski terorist, kot ga poimenuje srbski medij, je sicer nedavno izjavil, da ima za predsednika Vučića prav posebno presenečenje.

Albanski huligani so že zagrozili, da bodo napadli nogometaše Srbije, če se Morina tekme ne bo mogel udeležiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.