Albanci prvič na EP, Nemci na prvo mesto skupine

Foto: EPA Albanci proslavljajo uvrstitev na EP 2016 Foto: EPA Kvalifikacije za EP 2016, Nemčija,Gruzija Foto: EPA Kvalifikacije za EP 2016, Poljska, Irska Foto: EPA Kvalifikacije za EP 2016, Gibraltar, Škotska Foto: EPA Kvalifikacije za EP 2016, Srbija, Portugalska
Med potniki na EP 2016 v Franciji še Albanija, Nemčija, Poljska in Romunija
Oglej si celoten članek

Po današnjih večernih tekmah skupine D sta znana še dva potnika na nogometno evropsko prvenstvo EP 2016 v Franciji. V zadnjem krogu kvalifikacij je prvo mesto potrdila Nemčija z zmago proti Gruziji z 2:1 (0:0), Poljska pa je končala na drugem mestu, potem ko je premagala Irsko prav tako z 2:1 (2:1)

Svetovni prvaki Nemci so se sicer dolgo mučili z Gruzijci, nazadnje pa, potem ko so njihovi tekmeci v Leipzigu izničili začetno vodstvo, le dosegli pričakovano zmago, mož odločitve je bil Max Kruse v 79. minuti.

V neposrednem obračunu za uvrstitev na EP pa so se v Varšavi veselili Poljaki. Irce so premagali z 2:1, vsi goli so padli v prvem delu. Za veselje domačih je najprej poskrbel Grzegorz Krychowiak, z bele točke je takoj izenačil Jon Walters, zmago pa je Poljski priigral prvi zvezdnik Robert Lewandowski. Poljaki so tako drugi v skupini, Irci gredo v dodatne kvalifikacije.

V zadnji tekmi te skupine, ki ni odločala o ničemer, je Škotska premagala Gibraltar s 6:0.

Albanci prvič na EP (Skupina I)

V popoldanskih tekmah so si doslej največji uspeh v evropskih kvalifikacijah priigrali Albanci, ki so se po zmagi v Erevanu nad Armenijo s 3:0 prvič v zgodovini uvrstili na zaključni turnir evropskega prvenstva. Albanija je v svoji skupini I s 14 točkami osvojila drugo mesto, tretjeuvrščena Danska pa dve manj in bo nastopila v dodatnih kvalifikacijskih tekmah. V skupini I si je je poleg Albanija vozovnico za Francijo že pred časom izborila prvouvrščena Portugalska, ki je osvojila 21 točk. Portugalci so danes premagali Srbijo z 2:1.

V skupini E pa si je nastop na EP poleg Severne Irske danes izborila še Romunija, medtem ko bo tretjeuvrščena Madžarska nastopila v dodatnih kvalifikacijskih tekmah.

Poleg Nemčije, Poljske, Albanije in Romunije so si nastop na EP - ob gostiteljici sklepnega turnirja - že prej izborile Italija, Wales, Belgija, Anglija, Islandija, Severna Irska, Avstrija, Portugalska, Švica, Španija in Češka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.