Albanci s kamenjem nad Srbe

Foto: EPA albanija srbija euro 2016 kvalifikacije tirana Foto: EPA albanija srbija euro 2016 kvalifikacije tirana Foto: EPA albanija srbija euro 2016 kvalifikacije tirana Foto: EPA albanija srbija euro 2016 kvalifikacije tirana Foto: EPA albanija srbija euro 2016 Foto: EPA albanija srbija euro 2016 kvalifikacije tirana Foto: EPA albanija srbija euro 2016 kvalifikacije tirana Foto: EPA albanija srbija euro 2016 kvalifikacije tirana Foto: EPA albanija srbija euro 2016 kvalifikacije tirana Foto: EPA albanija srbija euro 2016
Kvalifikacijska tekma med Albanijo in Srbijo za nastop na Euru 2016 bo minila pod nadzorom ostrostrelcev, zanimanje pa kljub temu ne pojenja. Na stadion, ki sprejme 12.000 ljudi, si želi približno 60.000 obiskovalcev.
Oglej si celoten članek

V Elbasanu vlada prava evforija pred tekmo kvalifikacijske skupine I, na kateri se bosta pomerili albanska in srbska nogometna reprezentanca. Tekma bo zaradi političnih napetosti med obema državama pod drobnogledom Evropske nogometne zveze (Uefa), domače oblasti pa se na srečanje pripravljajo s skrajnimi ukrepi.

Poročali smo, da bo srbska nogometna reprezentanca ob prihodu v Tirano deležna posebne zaščite, med samo tekmo pa bo nad igriščem krožil helikopter. Za dodatno varnost naj bi poskrbeli ostrostrelci, ki bodo prisotni tako na stadionu kot v njegovi okolici.

Cena vstopnice je v redni prodaji znašala približno 15 evrov, zaradi velikega zanimanja - karte so namreč že davno pošle - pa na črnem trgu dosegajo vrednost tudi do 500 evrov.

Foto: EPA albanija srbija euro 2016 Albanski mediji poročajo, da so nekateri navijači za vstopnice pripravljeni ponuditi celo svojega jeklenega konjička.

Po svetovnem spletu je zaokrožila zgodba o nekem Albancu, ki je na vetrobranskem steklu pustil sporočilo, da podarja avto tistemu, ki mu priskrbi vstopnico za ogled tekme. 

Lokalne oblasti bodo poskrbele, da se hotelu, v katerem so nameščeni srbski nogometaši, ne bo približal nihče, za dodatno varnost bo skrbela srbska delegacija.

Skupno bo za varnost zadolženih 2000 policajev in 400 redarjev

Ismailu Morini - človeku, ki je upravljal dron z zastavo 'velike Albanije' in ključno pripomogel k izgredom, ki so vodili do prekinitve tekme v Beogradu - je vstop na stadion prepovedan, vendar je na družabnih omrežjih že zatrdil, da bo zagotovo prisoten na tekmi.

Za varnost nogometašev, medijev in srbske delegacije je poskrbljeno, medtem ko so navijači prepuščeni sami sebi. Srbe je ob prihodu v Tirano pričakala skupina albanskih huliganov, eden od njih pa je v vozilo zalučal kamen. Po poročanju RTS naj bi šlo za 14-letnika, ki so ga že izsledili. 

Predsednik srbske nogometne zveze Tomislav Karadžić je dejal, da  se tekme ne bo udeležil, če se bodo incidenti nadaljevali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:28 8. Oktober 2015.

    To je je najlažji izgovor. Praviloma za temi stojita "idiotizem in primitivizem"!<br />Sicer pa v takih primerih se tekma naj …

  • 15:51 8. Oktober 2015.

    Kakšen smisel ima organizirati tekmo v tako varnostno tveganih razmerah, kateri psihopat je to tekmo v Tirani odobril? Pa saj …

  • 15:31 8. Oktober 2015.

    Politika in vera je kriva da se nemarajo !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.