Albiol se je odzval na Abidalove besede

Foto: Žurnal24 Eric Abidal (v sredini) je po tekmi nekoliko zbodel nogometaše in navijače Reala
Po torkovi tekmi se polemike o izključitvi Van Persieja še niso polegle. V Kataloniji so jih že pozabili, Eric Abidal pa je po uspehu Barçe takoj zbodel Realove nogometaše. "V četrtfinalu si želim Lyona," pravi.
Oglej si celoten članek

Provokacija Abidala?
Eric Abidal je po uvrstitvi v četrtfinale povedal tole: "Pred četrtfinalom upam, da se bom pomeril z Lyonom. Da vidimo, če lahko naslednji teden premagajo Real." Provokacija?

Raul Albiol, osrednji branilec madridskega Reala besedam Abidala, ki je po veličastni zmagi Barçe nad Arsenalom dejal, da si v četrtfinalu želi francoskega Lyona (s tem je seveda mislil na to, da si želi predvsem to, da v osmini finala izpade Real Madrid), ni pripisal velikega pomena. "Vsakdo ima pravico do svojega mnenja, to je povsem normalno. Ne dajemo veliko pomena temu, da si želijo, da bi v četrtfinale napredoval Lyon. Barcelona je naš velik rival, s katerim tekmujemo za vse lovorike. Normalno je, da se Abidal, ki je nekoč brcal za Lyon, v četrtfinalu želi spopasti s svojimi nekdanjimi kolegi," je v intervjuju za Onda Madrid povedal španski nogometaš in še dodal, da je bil ključni trenutek torkove tekme med Barcelono in Arsenalom po njegovem mnenju neupravičena izključitev Robina van Persieja. "Izključitev se mi zdi pretirana. V osmini finala na tako pomembni tekmi ob tako glasnem vzdušju se na zelenici takšen strel zgodi v stotinkah sekunde. Ne razumem, kako je lahko Van Persie dobil drugi rumen karton za to potezo," je v bran Nizozemcu stopil član madridskega Reala.

Prvič po letu 2003, odkar se vodi to statistično polje, se je zgodilo, da katera koli ekipa v Ligi prvakov ni prišla niti do enega strela na nasprotnikova vrata. Ta neslavna čast je tokrat pripadla Arsenalu.

Na kritike, češ da je sodnik bistveno vplival na končni izid tekme, pa se je odzval Barcelonin vezist Javier Mascherano, ki je po tekmi v ironičnem slogu dejal, da je očitno moteče, da ena ekipa igra predobro: "Vedno zmagujemo zaradi sodnikov, očitno pa posest žoge in 19 strelov na nasprotnikova vrata ne šteje prav veliko." Na koncu pa še nekoliko zbodel privržence londonskega kluba: "Lahko bi zmagali tudi s 6:1."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.