Alcaraz in Medvedjev gladko, presenečenje pri dekletih

Foto: Epa
Foto: Epa
Kvalifikantka iz Ukrajine Dajana Jastremska se je presenetljivo uvrstila v četrtfinale uvodnega grand slama sezone za OP Avstralije, potem ko je bila v dveh nizih boljša od nekdanje številke ena Viktorija Azarenka.
Oglej si celoten članek

Ukrajinska kvalifikantka Dajana Jastremska se je presenetljivo uvrstila v četrtfinale teniškega odprtega prvenstva Avstralije. Med moškimi je gladko napredoval dvakratni polfinalist Melbourna, Rus Danil Medvedjev. Poleg tretjega nosilca je bil v osmini finala uspešen tudi deveti nosilec, Poljak Hubert Hurkacz.

Triindvajsetletna Jastremska je v Melbournu premagala Belorusinjo Viktorijo Azarenka s 7:6 (6) in 6:4. V boju za polfinale se bo zdaj pomerila z Lindo Noskovo. Čehinja je napredovala po predaji Ukrajinke Eline Svitoline.

"Zdi se mi, kot da bi mi srce skočilo iz telesa," je po tekmi v areni Rod Laver popolnoma pretresena povedala Jastremska. Zdelo se je, kot da je igro izgubila 20-krat. "Neverjetno. Mislim, da sem zmagala samo zato, ker sem odlična borka."

V prvem nizu je morala Jastremska v podaljšani igri ubraniti dve točki. V drugem nizu je Azarenka, ki je dvakrat osvojila grand slam v Melbournu (2012, 2013), hitro povedla s 3:0. Toda Jastremska se je zoperstavila in po 2:07 ure igre izkoristila prvo zaključno žogo.

Je druga Ukrajinka, ki se je v Melbournu uvrstila v četrtfinale. Pred njo je to uspelo tudi Marti Kostjuk, ki se bo za preboj v polfinale pomerila z Američanko Cori Gauff.

Medtem pa je prvi grand slam sezone v solzah končala Ukrajina Elina Svitolina, 19. nosilka, ki je proti Noskovi, 50. igralki na svetovni lestvici, predala dvoboj zaradi poškodbe.

Češka najstnica je v tretjem krogu izločila številko 1 na svetu, Poljakinjo Igo Swiatek, zdaj pa se bo proti Jastremski pomerila za uvrstitev v polfinale.

Med moškimi je Medvedjev s 6:3, 7:6 (4), 5:7 in 6:1 po več kot treh urah igre izločil 69. igralca sveta, Portugalca Nina Borgesa.

"Pred to tekmo sem se počutil 100-odstotno," je dejal Medvedjev, finalist v letih 2021 in 2022, ko je izgubil proti Novaku Đokoviću in Rafaelu Nadalu.

"Ampak Nuno me je prisilil, da sem tekel po igrišču v tretjem nizu, zato sem zamudil malo preveč, bil sem precej mrtev, če sem iskren. V četrtem nizu mi je uspelo dvigniti raven energije," je dodal ruski igralec, ki se bo za uvrstitev med štiri pomeril s Hurkaczem.

Slednji je končal sanjski niz francoskega igralca Arthurja Cazauxa s 7:6 (6), 7:6 (3) in 6:4 in napredoval v svoj prvi četrtfinale OP Avstralije.

"Arthur je tako odličen tekmovalec, čestitam mu za čudovit niz tukaj," je dejal Hurkacz: "Dobro sem serviral in tudi on je dobro serviral, zato sem moral ostati agresiven in res sem zadovoljen z današnjim nastopom."

Brez izgubljenega niza je četrtfinale napredoval tudi Španec Carlos Alcaraz.

* OP Avstralije (23,94 milijona evrov):
- moški, osmina finala:
Hubert Hurkacz (Pol/9) - Arthur Cazaux (Fra) 7:6 (6), 7:6 (3), 6:4;
Danil Medvedjev (Rus/3) - Nuno Borges (Por) 6:3, 7:6 (4), 5:7, 6:1;
Alexander Zverev (Nem/6) - Cameron Norrie (VBr/19) 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (3);
Carlos Alcaraz (Špa/2) - Miomir Kecmanović (Srb) 6:4, 6:4, 6:0;

Foto: Epa

- ženske, osmina finala:
Linda Noskova (Češ) - Elina Svitolina (Ukr/19) 3:0, predaja;
Dajana Jastremska (Ukr) - Viktorija Azarenka (Blr/18) 7:6 (6), 6:4;
Ana Kalinskaja (Rus) - Jasmine Paolini (Ita/26) 6:4, 6:2;
Zheng Qinwen (Kit/12) - Oceane Dodin (Fra) 6:0, 6:3.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.