Slovenka ostala na svetovnem prestolu

Foto: Facebook Alenka Artnik.
Foto: Facebook Alenka Artnik.
V Hondurasu se je zgodil nov uspeh slovenskega športa. Tokrat v manj znani panogi.
Oglej si celoten članek

Slovenska potapljačica Alenka Artnik je dosegla nov uspeh v svetovnem merilu. V Roatanu v Hondurasu je osvojila prvo mesto na SP v disciplini CWT z monoplavutjo in tako ubranila naslov svetovne prvakinje, je danes sporočila na družbenih omrežjih.

Artnik je na ta način dodala še eno zmago v bogato zbirko dosežkov. Konec julija je enainštiridesetletnica namreč v potapljanju na vdih v disciplini z dvojno plavutjo (CWTB) na Bahamih dvakrat dosegla svetovni rekord, nazadnje se je potopila do 111 metrov.

Danes je nastopila v disciplini z monoplavutjo in dosegla globino 107 metrov. "Postala sem svetovna prvakinja v disciplini CWT z monoplavutjo in ubranila naslov prvakinje. Uživala sem v svoji vožnji," čestitke tudi Alice Modolo za drugo in Enchante Gallardo za tretje mesto, je na Facebooku zapisala Artnik.

Dodala je, da želi vsem veliko sreče v naslednjih dveh disciplinah, sama pa si bo vzela nekaj premora.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.