Alex, Filippo, Ruud: slovo legend

Foto: EPA
Foto: EPA
Na nedeljskih tekmah sta zadnje minute za AC Milan oziroma Juventus odigrala legendarna italijanska reprezentanta Filippo Inzaghi in Alessandro Del Piero. Poslovila sta se na edini način, ki bi ga od njiju pričakovali – z zadnjima zadetkoma za klub, ki sta mu tako dolgo in tako dobro služila. Svoje slovo naznanil tudi Ruud van Nistelrooy.
Oglej si celoten članek

300 nastopov, 126 golov. Statistika Filippa Inzaghija pri AC Milanu.

704 nastopi, 290 golov. Statistika Alessandra Del Piera pri Juventusu.

V nedeljo sta se od dveh nogometnih velikanov poslovila dva nogometna velikana. Inzaghi in Del Piero, nekdanja italijanska reprezentanta, sta odigrala zadnji tekmi za Juventus in AC Milan. Poslovila sta se sanjsko – z goloma pred domačimi navijači.

Inzaghi je osem minut pred koncem tekme z Novaro po podaji še enega poslavljajočega se veterana, Clarencea Seedorfa, z izvrstnim volejem zabil zmagoviti gol in na svoji 623. tekmi kariere slavil skupaj s celim moštvom, streha San Sira pa bi skoraj odpadla, saj so si navijači bolj kot karkoli drugega želeli še zadnji gol junaka iz atenskega finala Lige prvakov leta 2007.

Solze so po koncu oblile vse odhajajoče veterane – Seedorfa, Gianluco Zambrotto, Gennara Gattusa, Inzaghi pa vseeno ni želel prehitro napovedati svojega dokončnega slovesa. "Kako bi lahko zapustil Milan? Vse skupaj je čarobno, v tem dresu sem doživel neverjetne trenutke in podrl vse rekorde. Imam še veliko volje, a težko bi igral v drugi majici. Danes odhajajo veliki ljudje, izjemni igralci z ogromnim srcem," je po tekmi povedal Inzaghi.

Velik, večji, Del Piero

V Torinu je bilo ozračje zaradi že osvojenega scudetta še bolj slavnostno, piko na i pa je v prvem polčasu na svoji zadnji tekmi s kapetanskim trakom na roki postavil Del Piero. Emanuele Giaccherini ga je našel na robu kazenskega prostora, kapetan pa je zadel z izvrstnim strelom na daljšo vratnico. Njegov 290. gol je bil tudi zadnji za staro damo, prava čustva pa so na plano privrela šele v 57. minuti, ko se je na semaforju za menjave izpisala njegova številka deset.

Z igrišča so ga pospremili prav vsi igralci, po tem, ko se je usedel na klop, pa so ga navijači prepričali v še dodatno poslavljanje. Medtem ko se je igra še nadaljevala, je Del Piero ob robu igrišča pozdravljal navijače, mnogi pa so se v solzah še zadnjič želeli zahvaliti svojemu kapetanu. Zabavo je Del Piero zaključil v stilu in visoko v zrak dvignil Juventusov 30. pokal.

"Zgodilo se je toliko reči ... Neverjetno vesel sem. Proslavili smo na tako lep način. Današnji dan bom ohranil v lepem, lepšem in še lepšem spominu," je po tekmi dejal Del Piero, ki ga italijanski mediji opisujejo z vsemi možnimi superlativi. Zanimivo – zaradi kartonov, ki jih praktično ni dobival, je Del Piero izpustil vsega tri kola prvenstva, kar je za igralca, ki je nastopal vse od 12. septembra 1993, seveda neverjeten podatek. Velikan v vseh pogledih.

Spominski video za Filippa Inzaghija:

Spominski video za Alessandra Del Piera:

Spominski video za Ruuda van Nistelrooya:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • axl
    15:08 14. Maj 2012.

    Alex je največja nogometna legenda, kakršne še dolgo časa ne bo!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.