Alfie dobil ovacije kljub golu bivšemu klubu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Čustvena noč švedskega hokejista Daniela Alfredssona se je na gostovanju pri nekdanjem klubu Ottawi Senators končala z golom, podajo in zmago Detroita (2:4).
Oglej si celoten članek

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so ponoči odigrali le tri tekme. Detroit Red Wings so utrdili svoje mesto pri vrhu vzhodne konference z zmago s 4:2 pri Ottawi Senators, v gosteh pa so bili uspešni tudi Vancouver Canucks, ki so premagali Carolino Hurricanes (3:2), in Edmonton Oilers, ki so po kazenskih strelih z enakim rezultatom ugnali Dallas Stars.

Tekma v Ottawi je bila malce posebna zaradi vrnitve švedskega napadalca Daniela Alfredssona v to kanadsko mesto, v katerem je preživel kar 17 sezon svoje kariere NHL. Tokrat pa se je navijačem predstavil v dresu Detroita, ki so videli tudi njegov zadetek v prazno mrežo in podajo pri vodilnem golu Johana Franzna.

Ta večer bi si za vedno zapomil v vsakem primeru

"Razplet tekme naredi vse skupaj slajše," je o vrnitvi v Ottawo povedal izkušeni Alfredsson in nadaljeval: "Naša ekipa je bila res motivirana in je igrala na polno. Mislim, da smo igrali iz tretjine v tretjino bolje. Zame osebno pa lahko povem, da tudi če bi ta dvoboj izgubili, bi si ta večer za vedno zapomnil."

Velja omeniti, da se je pri Detroitu dvakrat med strelce vpisal Drew Miller, prav tako dva gola pa je dosegel tudi napadalec Vancouvra Ryan Kessler. Ta je najprej poskrbel za vodilni zadetek, v drugi minuti druge tretjine pa postavil tudi končni izid. Po prvi tretjini je sicer Vancouver vodil z 2:0, po 39 sekundah druge tretjine je znižal Jordan Staal, vsega deset sekund za njim pa je izenačil Nathan Gerbe.

Dvoboj med Dallasom in Edmontonom pa se je končal po kazenskih strelih. Ryan Garbutt je v rednem delu zadel dvakrat za Dallas, a to ni zadostovalo za zmago, saj sta bila pri kazenskih strelih za tekmece uspešna Jordan Eberle in David Perron.

Liga NHL, rezultati:

Carolina Hurricanes : Vancouver Canucks 2:3
Ottawa Senators : Detroit Red Wings 2:4
Dallas Stars : Edmonton Oilers 2:3*
* – po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.