Kaj skriva Honda? "Sumim, da je z Marquezom kaj hujšega"

Foto: Epa
Foto: Epa
Šestkratni svetovni prvak razreda motoGP bo zaradi posledic padca na treningu izpustil dirko za veliko nagrado Algarveja v Portimau.
Oglej si celoten članek

Osemindvajsetletni Marc Marquez bo izpustil dirko v Portimau, potem ko je na treningu minuli konec tedna padel in utrpel lažji pretres možganov, so v torek sporočili iz njegove ekipe. "Povsem običajna nesreča na treningu. Padel je in utrpel pretres možganov," je bil glede padca redkobeseden šef moštva Alberto Puig.

Štiri dni kasneje so informacije o nesreči šestkratnega prvaka motoGP še vedno skope. Dejstvo je, da je Marquez padel na stezi v bližini njegovega doma, kjer je treniral skupaj s svetovnim prvakom v enduru Josepom Garcio. Drugih podrobnosti ekipa ni razkrila, prav tako ni znano, ali je pretres možganov edina poškodba, ki jo je utrpel. 

"Marc? Nisem bil zraven. Bil sem doma. Moj trening je bil nekoliko drugačen, delo v telovadnici in tek. Treniral je pet minut stran od doma. Na žalost ne more biti z nami. Tako pač je. Treniramo vsak dan in tveganje je vedno prisotno. Bil je povsem običajen dan, dirkal je skupaj z Garcio," je povedal dirkačev brat Alex Marquez.

Foto: Epa Honda je odločitev o nenastopu sporočila že v torek, kar je vzbudilo sum, da je Španec težje poškodovan.

Ker gre za enega najbolj žilavih in trmastih dirkačev v karavani, se poznavalci sprašujejo, zakaj so Japonci hiteli z najavo, namesto da bi počakali vsaj do petkovega jutranjega treninga.

"Ne vem," je na to temo dejal Aleix Espargaro. "Nihče nima nobenih informacij o njegovi nesreči. V uradni izjavi je pisalo, da gre za pretres možganov. Toda nihče ne ve. Morda si je zlomil roko. Pojma nimam. Če gre res za pretres, potem mora biti precej hudo, drugače bi dirkal. Saj ga poznamo. Težko je reči. Vsaka poškodba je drugačna. Ne vem, če je težava samo pretres. Sumim, da je kaj hujšega," je dodal.

Foto: Epa

Honda sprva ni objavila imena nadomestnega voznika, kasneje pa se je izkazalo, da bo namesto Španca nastopal Stefan Bradl. Nemec, sicer testni voznik Honde, je že v lanski in na začetku letošnje sezone dirkal namesto Marqueza, na skupno 13 dirkah pa je sedemkrat osvojil točke, najvišje pa posegel do sedmega mesta prav lani v Portimau. 

Marquez je bil v letošnji sezoni daleč od boja za naslov, ki ga je na zadnji dirki potrdil francoski dirkač Fabio Quartararo (Yamaha). Kljub temu je bila forma šestkratnega prvaka elitnega razreda v strmem vzponu, kar potrjujeta dva zmagi na zadnjih dveh prizoriščih v Austinu in Misanu. Velja sicer omeniti, da je v Italiji slavil s pomočjo padca dominantnega Francesca Bagnaie (Ducati).

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.