Ali lahko Slovenija osvoji SP?

Foto: Žurnal24 Bo izjemen kolektivni duh slovenske reprezentance "vžgal" tudi v JAR proti najbo
Očitno je Slovenija navdušila novinarje spletne izdaje časopisa The Wall Street Journal (WSJ), ki so si že v naslovu zastavili vprašanje Ali lahko Slovenija osvoji SP?
Oglej si celoten članek

Pogumno, a pri WSJ so poskušali razviti nekaj teorij o malih reprezentancah. WSJ piše, da si večina slovenskih reprezentantov kruh služi v tujini, kot enega izmed razlogov za uspeh pa omenja globalizacijo nogometa, ki tudi majhnim deželam omogoča, da njihovi igralci igrajo v najmočnejših tujih ligah. Na koncu pa so pri WSJ dodali: "Vedno je mogoče, da ekipa, od katere se ne pričakuje veliko, nato preseneti največje."

Tekma med Slovenijo in Rusijo je postavila rekord v gledanosti televizijskega dogodka v letu 2009, saj jo je povprečno spremljalo 29 odstotkov ali več kot 534 tisoč gledalcev.

Rusi o smoli
Gazeta.ru piše o smoli ruskih igralcev, čeprav konkretnih primerov ne navaja, povzema pa tudi besede ruskega predsednika Dmitrija Medvedjeva, ki si je tekmo ogledal s tribune Ljudskega vrta in ki meni, da sreča ni bila naklonjena ruski reprezentanci.

Hrvati: Slovenci so bili boljši
Hrvaški spletni portal sportal.hr piše, da je Slovenija bila boljše moštvo na igrišču, da je imela več priložnosti in da je bila izključitev Keržakova popolnoma upravičena. Za Guusa Hiddinka pa so zapisali, da je doživel enega od največjih porazov v svoji karieri.

Nemčija: Slovenija ima večje srce kot Rusija
Nemška tiskovna agencija DPA poroča, da je Slovenija presenetila Rusijo, da si je zadetek več kot zaslužila in da ima majhna Slovenija srce večje od Rusije.

Iz vodstva Nogometne zveze Slovenije so sporočili, da bo sprejem slovenske nogometne reprezentance od 14. ure dalje v središču Ljubljane.

Nemci se tudi čudijo potezi trenerja Guusa Hiddinka, ki se po tekmi ni udeležil novinarske konference. Njihovo mnenje je, da je bil očitno preveč razočaran, potem ko je v preteklih dneh samozavestno napovedoval uspeh Rusije.

Velika Britanija: Travmatična noč za Ruse
Na spletni strani The Independenta so zapisali, da je bila to travmatična noč za Ruse, ki so v dodatne kvalifikacije vstopili kot izraziti favoriti in so na prvi tekmi v Moskvi že vodili z 2:0. Spletna izdaja Guardiana pa je zapisala, da so Rusi plačali ceno za to, ker niso dela dokončali že v Moskvi.

Španija: Rusi so se igrali z ognjem
Španski portal as.com piše, da so se Rusi igrali z ognjem in da so se pri tem močno opekli. Obenem pa pišejo, da so se Slovenci po izključitvi Keržakova zaprli in ''kradli'' čas, kolikor se ga je pač dalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.