Ali se bo Luki in Kristapsu pridružil še en evropski zvezdnik lige NBA?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dallas je postal prava obljubljena dežela za evropske košarkarje.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks se, odkar so na naboru leta 2018 izbrali Luko Dončića, neuspešno trudijo, da bi okoli svojega prvega zvezdnika zgradili šampionsko ekipo.

Mladi Slovenec igra na nivoju najboljšega igralca na svetu, a vseeno ekipa iz Dallasa ni niti enkrat uspela preskočiti prve ovire v končnici.

Mavericks se tako morajo nujno okrepiti in njihovi navijači so mnogo pričakovali prav od letošnjega "offseasona", ko v veljavo še ne stopi astronomska Dončićeva pogodba, ki mu bo med leti 2022 in 2027 nanesla kar 207 milijonov dolarjev, obenem pa pošteno obremenila "salary cap space" (dovoljeni proračun za plače igralcev) ekipe.

Foto: Profimedia Kristaps Porzingis in Luka Dončić

Letos je tako bila najlepša priložnost, da Dallas svoja prva zvezdnika Luko in Kristapsa Porzingisa dopolni s še kašnim asom. Klub sta sicer zaenkrat okrepila Sterling Brown in Reggie Bullock, a slednja zagotovo nista imeni, katera so si navijači Dallasa v tem trenutku najbolj želeli.

Mavericki so se neuspešno potegovali za morda celo največjega zvezdnika izmed prostih igralcev Kyla Lowryja, ki je na koncu pristal v Miamiju, tako da so navijači ob tem neuspelem poizkusu pričakovali vsaj katerega izmed preostalih zvezdnikov, ki so bili na tržišču, kot so Spencer Dinwiddie, DeMar DeRozan ali Dennis Schröder, toda tudi slednji že imajo nove ekipe, Dallas pa še vedno čaka na kakšno odmevno okrepitev.

Pri Maverickih naj bi pokazali zanimanje tudi za drugega Slovenca Gorana Dragića, a se na koncu niso uspeli dogovoriti z njegovo novo ekipo Toronto Raptors, zdaj pa jim preostane zgolj čakanje, če bo Dragić pripravljen sam odkupiti svojo pogodbo od svojih novih delodajalcev.

Dallas tako še naprej ostaja brez svojega novega zvezdnika, kljub temu da so vsi letošnji prestopni rok in podpisovanje prostih igralcev pred sezono 2021/22 označili kot ključno.

Toda morda vendarle še ni prepozno... Po poročanju dobro obveščenih NBA "insiderjev" naj bi bili pri Dallasu zelo zainteresirani za menjavo, pri kateri bi ekipo okrepil še en evropski košarkarski zvezdnik, Lauri Markkanen.

Finskemu asu je potekla pogodba s Chicagom (ki pa ima pravico izenačiti ponudbe katerekoli druge ekipe) in vse glasnejše so govorice, da ga bodo Bulls podpisali ter nato takoj zamenjali, zanj pa pričakujejo izbor v prvem krogu na naboru.

Če bi Markkanen sprejel novo pogodbo, ki mu ne bi v naslednjih štirih letih povprečno prinesla več kot 11 milijonov dolarjev na leto, bi si ga prav lahko privoščili tudi pri Dallasu, ki so ob New Orleans Pelicans najresnejši kandidati za Finčev podpis.

Veliko je sedaj odvisno prav od Markkanena, saj bi si v primeru selitve v New Orleans lahko privoščil višjo pogodbo, a bi hkrati moral upoštevati, da bi podpisal za eno izmed najslabših ter najslabše vodenih ekip lige, ki ima na njegovi poziciji že enega izmed največjih talentov na svetu, Ziona Williamsona, tako da pri Dallasu kljub nižji možni vsoti vseeno še lahko upajo.

Markkanen, ki tekom svoje NBA kariere povprečno dosega 15,6 točk, 7,1 skokov in 1,2 asistence na tekmo, bi v primeru selitve v Dallas postal še peti Evropejec v dresu Maverickov, kjer bi se pridružil našemu Luki, Srbu Bobanu Marjanoviću, Nemcu Maxiju Kleberju ter Latvijcu Porzingisu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:37 12. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.