Aljaž Sedej blizu boja za tretje mesto

Foto: Žurnal24 Poleg Aljaža Sedeja (desno) je med glavnimi favoriti tudi Rok Drakšič.
Na tekmi svetovnega pokala v judu se je od slovenskih tekmovalcev najbolj izkazal Aljaž Sedej v kategoriji do 81 kg. V repasažnem obračunu za tretje mesto ga je premagal Francoz Alain Schmitt.
Oglej si celoten članek
Aljaž Sedej je bil v igri za vidno uvrstitev na mednarodni tekmi. Najprej je premagal Kubanca Arleyja Gonzaleza Montera, nato Poljaka Lukasza Blacha, v tretji borbi pa izgubil s Francozom Anthonyjem Fritschom. V prvem repasažnem nastopu je bil boljši od Rusa Erekla Kopalianija, v drugem od Gruzijca Grigola Šinikašvilija, v borbi, ki bi mu navrgla boj za končno tretje mesto, pa je bil od našega judoista boljši Francoz Alain Schmitt.

V kategoriji do 81 kg je imela Slovenija na blazinah še enega tekmovalca, Boris Greif pa se je poslovil že v drugem krogu. V prvem je premagal Estonca Aleksandra Marmeljuka, v drugem pa izgubil od Španca Jorgeja Benaventeja. Igor Spasojevič je bil v prvem krogu kategorije do 90 kg prost, nato pa je moral priznati premoč Madžaru Tamasu Madaraszu. V kategoriji nad 100 kg je Matjaž Ceraj v prvem krogu izgubil z Gruzijcem Adamom Okraošvilijem, v repasažu pa je bil zanj usoden Rus Andrej Volkov.

V soboto se je na birminghamskih tatamijih predstavil še Sašo Jereb v kategoriji do 73 kg. V prvem krogu je bil prost, nato pa premagal Belgijca Damiana Martinuzzija. Temu je sledil poraz proti Portugalcu Joau Pini, a je Jereb dobil novo priložnost v repasažu. Tam pa je bil premočan Italijan Marco Maddaloni in končal Jerebovo pot.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.