Allegri: "Moj zadnji božič kot trener Milana"

Foto: EPA
Foto: EPA
Massimiliano Allegri je v intervjuju za športni dnevnik La Gazzetta dello Sport potrdil, da je na klopi AC Milana preživel zadnje božične praznike.
Oglej si celoten članek

Naporna četrta sezona na čelu AC Milana bo očitno tudi zadnja za trenerja Massimiliana Allegrija, ki se sodeč po zadnjih izjavah ob koncu sezone poslavlja od rdeče-črnih. Allegri je sicer preživel težaven začetek sezone, ki so ga zaznamovali vodstveni pretresi in protesti navijačev, toda v odkritem pogovoru za La Gazzetto dello Sport je zatrdil, da ne razmišlja o še enem letu na San Siru.

"To je prav gotovo moj zadnji božič pri Milanu, toda panettone (tradicionalni italijanski božični kolač, op. a.) sem spet lahko jedel tukaj, in če sem pošten nisem dvomil, da bo temu tako," je povedal Allegri, ki so ga "žagali" vse od katastrofalnega začetka sezone.

Ni njegova težava

"Ne vem, kdo bo naslednji trener, to res ni moja težava," je nadaljeval Allegri. Milan je ob premoru v Serie A šele na 13. mestu, naslov je utopija, kot po vsej verjetnosti tudi lov za tretjim mestom, ki ga s 17 točkami naskoka trenutno drži Napoli. Nekaj pobega pred realnostjo je za Milan predstavljala vsaj Liga prvakov, kjer so kot edina italijanska ekipa preživeli skupinski del.

"Realistično ne vem, kako daleč lahko pridemo v Evropi, ampak imamo dobro priložnost, da se uvrstimo v četrtfinale," je pred zmenkom z Atlético Madridom dejal Allegri. "Veliko se lahko spremeni od danes do februarja," je še dodal, za Sky Sports Italia pa v intervjuju priznal, da je cilj le še tretje mesto v prvenstvu.

Katastrofalni štirje meseci

"Zadnji štirje meseci v prvenstvu so bili katastrofalni. V novem letu moramo poskusiti priti do tretjega mesta. Razlika je ogromna, ampak moramo storiti vse, kar je v naši moči, da bi dobili čim večje število točk. Čeprav vemo, da bo težko," je še povedal trener slovenskega reprezentanta Valterja Birse.

Po seriji poškodb, med "ranjenimi" je tudi Šempetrčan, se bosta Milanu v novem letu pridružila vezist Keisuke Honda in branilec Adil Rami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.