Almagro senzacionalno izločil Nadala

Foto: EPA
Foto: EPA
Najboljši teniški igralec sveta Španec Rafael Nadal je na turnirju ATP v Barceloni z nagradnim skladom 1,845 milijona evrov izpadel že v četrtfinalu, potem ko ga je z 2:6, 7:6 (5) in 6:4 izločil rojak Nicolas Almagro, sicer šesti nosilec.
Oglej si celoten članek

Nadal, osemkratni zmagovalec turnirja v Barceloni (2005-2009, 2011-2013), je v katalonski prestolnici izgubil prvič po letu 2003 - leta 2004 ni igral. Prvi nosilec in branilec naslova je pred današnjim porazom dobil 41 zaporednih dvobojev oziroma 44 zaporednih nizov v Barceloni, razmerje zmag in porazov z Almagrom pa je bilo pred današnjim četrtfinalom 10:0.

Prvi igralec sveta je edini poraz na igriščih teniškega kompleksa Real Club de Tenis Barcelona doživel pred 11 leti, ko je kot 15-letnik debitiral na turnirju in v drugem krogu po treh nizih izgubil proti rojaku Alexu Corretji. Poleg tega je na domačih tleh do danes izgubil le tri nize; nazadnje leta 2008 v finalu proti Davidu Ferrerju.

Minuli petek je Nadal, ki si je v preteklih letih sicer prislužil vzdevek ''kralj peska'', v Monte Carlu prav tako v četrtfinalu izgubil proti Ferrerju.

ATP 500, Barcelona, četrtfinale:

Nicolas Almagro (Špa) : Rafael Nadal (Špa) 2:6, 7:6 (5), 6:4
Kei Nišikori (Jap/4) : Marin Ćilić (Hrv/12) 6:1, 6:3
Ernests Gulbis (Lat/9) : Teimuraz Gabašvili (Rus) 6:1, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.