Alonso: Dokaz, kako rad imam F1

Foto: EPA fernando alonso Foto: EPA fernando alonso Foto: EPA fernando alonso Foto: EPA fernando alonso Foto: EPA fernando alonso Foto: EPA fernando alonso
Fernando Alonso je zatrdil, da ni izgubil motivacije za dirkanje v formuli 1, kar dokazuje njegova poteza v kvalifikacijah za VN Madžarske.
Oglej si celoten članek

Dvakratnemu svetovnemu prvaku Fernandu Alonsu je v drugem delu kvalifikacij na Hungaroringu odpovedala elektronika njegovega MP4-30, zato je moral tik pred uvozom v bokse parkirati svoj dirkalnik.

Alonso je v želji, da bi se prvič po vrnitvi k McLarnu uvrstil v finalni del kvalifikacij, dirkalnik spravil do garaže, pri čemer so mu pomagali reditelji ob stezi, a kvalifikacij ni smel nadaljevati.
Foto: EPA fernando alonso ''Imel sem srečo, da so mi priskočili na pomoč, v garaži pa so mi povedali, da se ne smem vrniti na stezo. Pravila pravijo, da mora dirkalnik v garažo pripeljati brez pomoči, tako da je bil ves trud zaman. To je čudno pravilo, saj smo bili večkrat priča, kako je dirkalnik prispel na žerjavu in kasneje nadaljeval s kvalifikacijami,'' je povedal Alonso, ki bo dirko začel a 15. mesta.

Na vprašanje, ali je še vedno enako motiviran za dirkanje v F1, je 33-letnik odvrnil: ''Da, seveda! Rad sem na stezi, rad dirkam in to je dokaz, kako rad imam ta šport. Ni pomembno, ali si zadnji, 15. ali prvi, želiš si sedeti v dirkalniku in dirkati.''

Čeprav ni izgubil upanja, da bosta McLaren in japonski proizvajalec Honda nekoč spet krojila vrh elitnega dirkaškega športa, pa se Alonso že spogleduje z drugimi dirkaškimi kategorijami.

''Res je, da F1 ni več tako razburljiva, kot je bila v preteklosti. Vozimo dirkalnike, ki so le dve ali tri sekunde hitrejši od GP2. Projekt, na katerem delamo z McLaren-Hondo, mi predstavlja veliko motivacijo. Moj prvi gokart je bil replika McLaren-Honde, zdaj pa sedim v pravem McLarnu. Uživam v procesu, ki smo ga začeli z ničle. A brez testiranj in ob vseh ostalih omejitvah me mikajo druge kategorije,'' je dejal Španec.

''Včasih smo imeli svobodo pri testiranjih in izboljšavah dirkalnika. Če dirkalnik v prvi četrtini sezone ni bil konkurenčen, si do konca lahko ujel priključek. Zdaj so naše roke zvezane. Testirali smo v Jerezu in Barceloni - če si konkurenčen, boš imel dobro sezono, če nisi, boš imel slabo,'' je sklenil nekdanji dirkač Minardija, Renaulta in Ferrarija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.