Alonso: "Ferrari ni bil na meji pravil. Kot nekateri ..."

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski dirkač Fernando Alonso je po izgubljeni bitki za naslov prvaka v formuli 1 spet udaril po svojih nasprotnikih. Brez da bi jih imenoval, je Red Bull in ostala moštva obtožil, da so skozi celotno sezono dirkala "na meji pravil", medtem ko Ferrari tega ni počel.
Oglej si celoten članek

"Nekatere ekipe so bile na meji pravil, mi ne," je bil Fernando Alonso oster na novinarski konferenci banke Santander, enega največjih pokroviteljev Ferrarija. Alonso je po napetem boju za naslov prvaka izgubil obračun s Sebastianom Vettlom, ki se je skupne zmage veselil na zadnji dirki v Interlagosu.

"Naslednjo sezono bo nemogoče začeti slabše kot letošnjo, ampak Red Bull bo od začetka favorit. Na koncu leta so nam vzeli šest ali osem desetink in potrebno jih je bilo nadomestiti v praktično dveh mesecih. Ampak start bo boljši kot v prejšnji sezoni, to ne bo težko," je nadaljeval Alonso.

Za kratek čas je celo kazalo, da bi Vettlu lahko odvzeli naslov prvaka, ko so posnetki dirke v Braziliji pokazali, da je nemški dirkač prehiteval ob rumeni zastavi, a Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) ni posredovala.

Morali bodo iskati luknje

"O zastavah ne morem reči ničesar. Bilo je več primerov, ko so bile druge ekipe vedno na robu, mi pa ne. To se vedno dogaja v formuli 1 - tudi mi moramo iskati meje pravilnika ali kakšne luknje, da bi se lahko izboljšali," je bil jasen Alonso.

"Pričakujemo, da bomo imeli dober dirkalnik v soboto in nedeljo. Upam, da že leta 2013. To je naš cilj, biti prvi in drugi vsak dan. McLarnu in Red Bullu je to uspelo večkrat, tudi Lotusu, ki je oba dirkača spravil na stopničke. Nam to ni uspelo, a to je naš cilj. Vettel? Zasluženo je zmagal, seveda. Osvojil je več točk kot ostali, to je jasno."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.