''Alonso in Vettel bi lahko sobivala''

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Šef ekipe iz Maranella Stefano Domenicali je še prilil olje na ogenj govoricam, da bi se Ferrariju lahko pridružil aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel. Italijan opozarja, da ne izključuje možnosti sodelovanja med obema dirkačema, ki sta skupaj osvojila štiri naslove svetovnega prvaka.
Oglej si celoten članek

Z rdečimi iz Maranella se je v zadnjih mesecih povezovala cela vrsta dirkačev. Neskončne špekulacije pa še zdaleč niso poniknile, saj se v povezavi s Fernandom Alonsom že omenja novo ime. Po Lewisu Hamiltonu je to zdaj Sebastian Vettel, ki od leta 2009 dirka za Red Bull.

''V življenju nikoli ne reci nikoli,'' je v smehu povedal Domenicali, ko so mu pokazali fotomontažo, na kateri je Vettel oblečen v rdeč Ferrarijev kombinezon. Šefa poskočnega konjička so vprašali, ali bi Alonso lahko dirkal skupaj s Vettlom, glede na to, da se je njegovo sodelovanje z Lewisom Hamiltonom pri ekipi McLaren končalo dokaj klavrno. ''Mislim, da sta oba pametna fanta in bi zlahka sobivala skupaj,'' je povedal Domenicali.

Ferrari in Vettel sta za zdaj zavrnila namigovanja, da naj bi Nemec že podpisal predpogodbo, s katero bi se zavezal, da se bo italijanski ekipi pridružil leta 2014. S Ferrarijem pa se ne povezuje samo Vettel, ampak tudi drugi dirkač Red Bulla Mark Weber. Oba bi namreč lahko nasledila Felipeja Masso, ki mu pogodba poteče konec letošnje sezone.

''Spomnim se leta 2008, ko je imel Felipe mnogo težav na prvih dveh dirkah, nato pa se je do konca boril za naslov. Letos ni veliko drugače. Po odlični dirki v Monaku so me nekateri novinarji, ki so ga prej kritizirali, spraševali, zakaj še nima pogodbe za prihodnje leto. Nekaj je gotovo: kot vodja ekipe sem ga vedno spodbujal in ščitil,'' je o položaju Brazilca v ekipi povedal Italijan.

Zaupanje v Alonsa pa v taboru rdečih ne bi moglo biti večje, saj Španec kljub nepredvidljivemu poskočnemu konjičku trenutno zaseda drugo mesto v skupnem seštevku. ''Alonso je najhitrejši dirkač. O tem sem prepričan in tako je bilo že na testiranjih na začetku sezone, čeprav naš avto ni bil posebno hiter. Zdaj smo ga izboljšali, čeprav še nismo na takšni ravni, kot si želimo biti,'' je zaključil Domenicali.

Vettel in Alonso sta naslov svetovnega prvaka osvojila po dvakrat. Nemec je bil najboljši v sezonah 2010 in 2011, medtem ko je Španec slavil v letih 2005 in 2006.

Dobrodelni Ferrari zbral 1,8 milijona evrov za žrtve potresa

Italijansko moštvo formule 1 Ferrari se je na nedavne potrese v domovini, ki so prizadeli predvsem deželo Emilia Romagna, kjer ima sedež tudi ta avtomobilska tovarna, odzvalo z dobrodelno dražbo. Zbrali so 1,8 milijona evrov, ki jih bodo namenili sorodnikom žrtev potresov.

Levji delež zbranih sredstev pri spletni dražbi, ki je potekala od 6. do 20. junija, je predstavljal luksuzni avtomobil Ferrari 599XX. Kupil ga je ameriški navdušenec, zanj pa so iztržili 1,475 milijona evrov. Kupcu ga bosta na dirki formule 1 septembra v Monzi osebno predala voznika te ekipe Fernando Alonso in Felipe Massa.

Poleg avtomobila so na dražbi ponudili še nekaj predmetov iz Ferrarijeve bogate dirkaške zgodovine. Med drugim motor dirkalnika formule 1 iz leta 2008 – prodali so ga v Veliko Britanijo za 80 tisoč evrov –, nos dirkalnika F60 (prodan za 23 tisoč evrov v Malezijo), Alonsovo čelado iz leta 2011, njegove rokavice in dirkaški kombinezon, prav tako pa čelado, rokavice in kombinezon Masse. Na voljo je bil tudi kombinezon nekdanjega dirkača formule 1 Giancarla Fisichelle.

"Vedel sem, da imajo ferraristi veliko srce, a so me še enkrat prijetno presenetili," je po končani dražbi dejal direktor moštva Luca di Montezemolo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.