''Alonso je bil mrk, čemeren in skeptičen''

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo meni, da imajo rdeči iz Maranella zagotovljene stopničke na vsaki dirki letošnje sezone formule ena.
Oglej si celoten članek

Ferrari je v uvodnem delu letošnje sezone vstal kot feniks iz pepela, saj ima po štirih dirkah na svojem računu 107 točk - skoraj polovico celotnega izkupička sezone 2014. Potem ko so se rdeči lani le dvakrat uvrstili na zmagovalni oder, so letos na stopničkah stali že štirikrat, za nameček pa je Sebastian Vettel celo zmagal na VN Malezije.
Foto: EPA luca di montezemolo ''Iskreno menim, da je imel Ferrari srečo. Letos z izjemo Mercedesa nimajo nobene konkurence,'' je v pogovoru za italijanski časnik La Repubblica dejal Di Montezemolo. ''Williams ni napredoval, Red Bull je v razsulu. Vem, da Dietrich Mateschitz (lastnik Red Bull, op. a.) razmišlja o prodaji. Ali bo prepričal Audi, da vstopi v F1, ali pa bo odšel, mi je zaupal skupni prijatelj. McLaren je prav tako v krizi. Na kratko povedano, Ferrari ima na vsaki dirki zagotovljene stopničke. A sreča nima pomena, če je ne znaš izkoristiti,'' je dodal nekdanji predsednik.

Di Montezemolo se je dotaknil tudi prestopa Sebastiana Vettla, ki je v Maranellu nasledil Fernanda Alonsa. Italijan je razkril, da je na štirikratnega svetovnega prvaka prvi opozoril Michael Schumacher.

''Schumacher mi je dejal 'Seb je pravi dirkač za vas'. Stefano Domenicali (nekdanji šef Ferrarija, op. a.) ga je na vsak način želel v ekipi in ga pripeljal k meni v Bologno. Takrat je bil že svetovni prvak,'' je razkril Di Montezemolo in izdal še nekaj podrobnosti o slovesu Alonsa.

''Sergio Marchionne (predsednik Ferrarija, op. a.) je videl, da je Alonso postal mrk in čemeren ter skeptičen do ekipe, zato se je odločil za spremembo. Vettlova plača je manjša od tiste, ki jo je za podaljšanje pogodbe zahteval Alonso,'' je sklenil Italijan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:42 6. Maj 2015.

    Kakšen pa češ bit, če ti ne zrihtajo avta kot je potrebno?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.