Alonso lastnikom F1 zagrozil z upokojitvijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Fernando Alonso je zagrozil z odhodom iz formule 1, če bodo novi lastniki, ameriško podjetje Liberty Media, vztrajali pri razširitvi sezone na 25 dirk.
Oglej si celoten članek

V sezoni 2016 je bilo na sporedu rekordnih 21 dirk za veliko nagrado, letos ena manj. Ameriški lastniki si želijo na koledar uvrstiti več dirk onkraj Atlantika v New Yorku, Las Vegasu in Miamiju, pri tem pa ne želijo zanemariti legendarnih evropskih prizorišč, zato bi koledar že v bližnji prihodnost lahko štel tudi do 25 dirk.

Temu ostro nasprotuje Fernando Alonso, ki je v primeru uresničitve ambicioznega načrta napovedal slovo od elitnega dirkaškega športa.

"Potem se bom upokojil. Ko sem začel, je bilo na koledarju 16 dirk in testiranja. ŠTevilo dirk se iz leta v leto povečuje. Že zdaj smo pri zahtevnem številu. Ogromno je priprav, dogodkov za pokrovitelje in 20 oziroma 21 dirk," je pojasnil veteran.

"V tem obdobju moje kariere mi kvaliteta življenja pomeni več kot sezone v formuli 1. Če bodo ostali pri 20, 21 dirkah, bom z veseljem nadaljeval. Če pa bodo število dirk vztrajno povečevali, potem to ni več zame," je dodal Španec.

Alonso naj bi ob koncu sezone zapustil McLaren, če ekipa iz Wokinga ne bo zmanjšala zaostanka za najboljšimi ekipami. Pri tem bo glavno vlogo odigrala Honda, ki pa za zdaj še naprej tava v temi.

Foto: EPA fernando alonso lewis hamilton



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:16 12. Junij 2017.

    Če F1 karavana koga izsiljuje, smo to mi gledalci. Povsem očitno, saj so sedaj večinski lastniki medijski profesionalci iz Zda. …

  • 17:51 9. Junij 2017.

    ****Alonso lastnikom F1 zagrozil z upokojitvijo****<br /><br />Ferdo bo pozabljen prej, kot Hill, Prost ali Vilenevue .... Senne in Schumija …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.