Alonso: Najhujše šele prihaja

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkača McLarana sta se v Silverstonu znova poslovila že v prvem delu kvalifikacij, Fernando Alonso pa napoveduje, da se obetajo še slabši časi za ekipo iz Wokinga.
Oglej si celoten članek

McLaren tudi na domačem terenu ni popravil slabega vtista z uvoda v letošnjo sezono, saj sta tako Fernando Alonso kot Jenson Button kvalifikacije zaključila že po prvem delu.

Španec bo dirko začel s 17. startnega mesta, vendar je bil z rezultatom presenetljivo zadovoljen. ''Sliši se čudno, a to so bile najboljše kvalifikacije v letošnji sezoni. Za vodilnim dirkačem smo z enakimi gumami zaostali le 1,5 sekunde, in to na drugi najdaljši progi v koledarju, tako da se približujemo,'' je povedal dvakratni svetovni prvak, ki pred nadaljevanjem sezone nima razlogov za optimizem.

''Preživljamo težke čase, a ekipa ostaja enotna. Imamo načrt, dolgoročni načrt, saj v formuli ena ni čarobnih rešitev od enega konca tedna do drugega. Na Madžarskem bo slika podoba, v Spaju in Monzi bo slabše, a zato ne smemo biti razočarani,'' meni Alonso.

Komisarji so po koncu kvalifikacij preučevali napako McLarnove garaže, ki je na Alonsov dirkalnik namestila Buttonovo gumo, kar je v nasprotju s pravili, po obrazložitvi s strani dirkaškega direktorja Erica Boullierja pa so sprejeli odločitev, da Španca ne bodo kaznovali.

''Načrtovali smo dvojen postanek, Fernando je prehitel Buttona, ki je moral na tehtanje in prišlo je do zmede,'' je pojasnil francoski inženir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.