Alonso optimist, Hamilton zbodel Vettela

Foto: EPA
Foto: EPA
Fernando Alonso je z drugim mestom na dirki za VN Abu Dabija ohranil upanje za naslov svetovnega prvaka. Dirkač Ferrarija za vodilnim Sebastianom Vettelom, ki si je v Združenih Arabskih Emiratih privozil tretje mesto, zaostaja deset točk.
Oglej si celoten članek

Na dirki za VN Abu Dabija si je prvo zmago po letu 2009 privozil finski dirkač Kimi Räikkönen, vse oči pa so bile uprte v ogorčen boj Fernanda Alonsa in Sebastiana Vettela, ki oba lovita tretji naslov svetovnega prvaka.
Foto: EPA fernando alonso Po sobotnih kvalifikacijh so bile možnosti Ferrarija majhne, saj je Vettel postavil tretji čas, medtem ko je Alonso pristal šele na sedmem mestu. Žarek upanja pa je posijal nekaj ur kasneje, ko so komisarji ugotovili, da aktualni svetovni prvak v dirkalniku nima zadostne količine goriva, zato se je moral pred nedeljsko dirko prestaviti na začelje startne vrste.

Alonso je na dirki že v uvodu prehitel Jensona Buttona in Marka Webberja, Lewis Hamilton pa je bežal pred Kimijem Räikkönenom. Dvakrat je moral na progo zapeljati varnostni avto, kar je Vettelu omogočilo, da je hitro napredoval po lestvici. Nemcu sta se pri preboju naprej dostojno upirala le Romain Grosjean in Button. Hamilton je odstopil v dvajsetem krogu, Alonso pa drugega mesta do konca ni več izpustil iz rok. Na veselje vseh navijačev rdečih (letečih?) bikov je Vettel dirko končal na tretjem mestu in močno ublažil udarec s sobotnih kvalifikacij.

Alonso: ''Za nami je popolna nedelja''

Alonso je bil po dirki zelo zadovoljen, saj je v boju za naslov prvaka pridobil tri pomembne točke. ''Skozi celoten vikend nismo bili konkurečni. Na kvalifikacijah smo bili sedmi in osmi. Zelo sem zadovoljen. Drugo mesto je največ, kar smo lahko pričakovali in lahko rečem, da je za nami popolna nedelja. Borili se bomo do konca,'' je povedal dvakratni svetovni prvak.

Hamilton: ''Vettel je imel srečo''

Britanski dirkač Lewis Hamilton, ki se po koncu sezone iz McLarna seli v Mercedes, je v letošnji sezoni že večkrat namignil, da Vettel zmaguje predvsem po zaslugi odličnega dirkalnika. Novo puščico v smeri dirkača Red Bulla je sprožil po dirki v Abu Dabiju. ''Vettel je imel srečo z drugim varnostnim avtom. Zelo dobro je vozil, avto je hiter, a če ne bi bilo varnostnega avta, ne bi prišel tako visoko,'' je povedal Hamilton.

Domenicali: ''Če bi negativen pristop pomagal, bi jokal cel dan''

Foto: EPA stefano domenicali Šef ekipe Ferrari Stefano Domenicali se zaveda, da rdeči iz Maranella ne morejo čakati na tehnično okvaro Red Bullovega dirkalnika. ''To bo pomemben teden, da analiziramo, kaj smo naredili. Ne moremo se zanašati na Vettelove napake,'' je povedal Italijan. ''V našem interesu je, da izboljšamo dirkalnik in to bodo mehaniki počeli do zadnjega trenutka. Verjeti ali ne verjeti nima pomena. Naš pristop je vedno pozitiven. Če bi negativen pristop pomagal, bi jokal cel dan, ker pa temu ni tako, ne bom nikoli jokal,'' je dodal Domenicali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.