Alonso po koncu sezone k McLarnu

Foto: EPA
Foto: EPA
Po pisanju spletne strani revije Autosport bo dvakratni svetovni prvak v formuli 1, Španec Fernando Alonso, po koncu sezone zagotovo zapustil Ferrari in kariero nadaljeval pri McLarnu.
Oglej si celoten članek

Fernando Alonso bo pogodbo z britansko zasedbo podpisal po zadnji dirki za svetovno prvenstvo, ki bo 23. novembra v Abu Dabiju.

Dolgoletni šef slovite italijanske dirkaške zasedbe Luca de Montezemolo je minuli mesec dejal, da lahko 33-letni Alonso zapusti Ferrari dve leti pred iztekom veljavne pogodbe, saj mu ekipa iz Maranella ni zagotovila dirkalnika za naskok na tretji naslov svetovnega prvaka. Alonso, ki je na nedeljski tekmi za VN Brazilije v Sao Paulu zasedel šesto mesto, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je po 18 dirkah na petem mestu, je naslova svetovnega prvaka osvojil v letih 2005 in 2006, ko je še branil barve Renaulta. Po drugi lovoriki je nato prestopil k McLarnu.

Po koncu sezone bo prišlo še do enega odmevnega prestopa, štirikratni svetovni prvak med letoma 2010 in 2013 Sebastian Vettel bo iz Red Bulla prestopil k Ferrariju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.