Alonso razkril poškodbe, težave tudi s pljuči

Foto: EPA
Foto: EPA
Dvakratni svetovni prvak zaradi poškodb, ki jih je dobil med nesrečo na prvi dirki sezone, ne bo nastopil v Bahrajnu. Zelo vprašljiv je tudi nastop na kitajski dirki.
Oglej si celoten članek

Fernando Alonso je nameraval nastopiti na VN Bahrajna, a so mu zdravniki to odsvetovali, ker njegova počena rebra še niso dovolj zaceljena. Pred desetimi dnevi je Španec doživel spektakularno nesrečo v Melbournu, kjer so jo poleg reber skupila tudi njegova pljuča

"Če povzamem, sem bil ok že v nedeljo. Bolelo me je koleno, večjih težav pa nisem imel. Po vrnitvi v Španijo je bila bolečina že večja, zato sem odšel na dodaten pregled. Šlo je za manjši pnevmotoraks (prisotnost prostega zraka v prsni votlini kar povzroči kolaps pljučnega krila, op. p.). Poslušali smo nasvet zdravnika, miroval sem v domači oskrbi, nato pa smo ponovili pregled. Pnevmotoraks je skoraj v celoti izginil, odkrili pa smo razpoke na rebrih. Ker je položaj v bolidu formule 1 zelo poseben in ob g silah, ki smo jih deležni, obstaja nevarnost, da napočena rebra poškodujejo pljuča. Ne gre za zlomljeno roko ali nogo, kjer pač potrpiš z bolečino, gre za prsa, kjer so številni organi. Zato ne moremo storiti veliko," je svoje stanje pred bahrajnsko dirko opisal dvakratni svetovni prvak.

Kaj pa dirka na Kitajskem? "Stoodstotno jo ne morem potrditi. Opraviti bom moral še en pregled v naslednjih desetih dneh. Si bom pa vsekakor opomogel. Pnevmotoraks je že pozabljen, le še rebra niso pravilno 'zlepljena', če lahko tako rečem. Gre za majhno nevarnost, a želimo si ničelno nevarnost. Vse skupaj zahteva le nekaj časa. V naslednjih dneh bo vse v redu, a težko je reči, ali bo šlo za pet, 10, 12 ali več dni."

Alonsose je sicer odločil, da ostane v Bahrajnu, saj je želel priskočiti na pomoč Stoffelu Vandoorneju, ki ga bo nadomestil na dirki. "To je lepa priložnost zanj. Želim pomagati njemu in ekipi, saj imam rad formulo 1 in dirkanje. Želim se naučiti tudi izven kokpita, kako deluje ekipa, strategija, postanki v boksih. Želim sodelovati pri vsem zunaj, saj mi bo to koristilo takrat, ko bom naslednjič znotraj bolida."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.