Alonso rešitelj Vrečerja in Kocjana?

Foto: EPA
Foto: EPA
Zvezdnik formule 1 Fernando Alonso bo, kot vse kaže, kolesarsko moštvo Euskatel Euskadi z nakupom rešil pred propadom. Za baskovsko ekipo kolesarita tudi Robert Vrečer in Jure Kocjan.
Oglej si celoten članek

Španski zvezdnik formule 1 Fernando Alonso naj bi v kratkem postal lastnik baskovske kolesarske ekipe Euskaltel Euskadi, katere člana sta tudi Slovenca Robert Vrečer in Jure Kocjan. Dvakratni svetovni prvak se je za nakup ekipe, za katero bo s svojimi sponzorji plačal šest milijonov evrov, odločil predvsem zaradi prijateljstva s Samuelom Sánchezom.

Alonso in olimpijski prvak iz Pekinga pozimi skupaj trenirata, ko pa so iz kluba sporočili, da bodo zaradi pomanjkanja denarja oziroma umikom baskijskega telefonskega operaterja Euskaltel prisiljeni razpustiti ekipo, je voznik Ferrarija izrazil pripravljenost, da pomaga.

Selitev v rodno Asturijo

Pogodbe sicer še niso podpisali, obe strani pa sta že potrdili, da pogajanja potekajo, končala naj bi se v kratkem. Klub se naj bi tudi preselil v Asturijo, od koder prihajata tako Alonso kot Sanchez. Usoda Vrečerja in Kocjana pri ekipi pa vseeno ni jasna, saj sta lani podpisala le enoletno pogodbo,

Alonso pa naj bi zadržal le 14 kolesarjev (skupno jih ekipa šteje 28), ki imajo večletne pogodbe. Tako Slovenca veliko možnosti najbrž nimata. Željo po imetju svoje kolesarske ekipe je Alonso izražal že v preteklosti, leta 2009 je nameraval ustanoviti ekipo z Albertom Contadorjem, s katerim prav tako prijateljuje.

Foto: EPA Samuel Sanchez Euskatel Euskadi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.