Alonso v Red Bull? ''Niti približno''

Foto: EPA
Foto: EPA
Flavio Briatore, italijanski poslovnež in agent Fernanda Alonsa, je zatrdil, da Španca ne zanima selitev k Red Bullu.
Oglej si celoten članek

Fernando Alonso je v zadnjem tednu postal predmet številnih špekulacij, saj si je dvakratni svetovni prvak s kritikami na račun Ferrarijevega dirkalnika F138 nakopal jezo predsednika Luca di Montezemola, za nameček pa so med dirkaškim vikendom v Budimpešti njegovega agenta Flavia Briatoreja opazili v bivalniku Red Bulla. Vse to je  pripomoglo k špekulacijam, da bo Alonso v prihodnji sezoni zamenjal Marka Webbra.

''Fernando ima sklenjeno pogodbo in to je potrebno spoštovati,'' je povedal Briatore. Na vprašanje, ali Španca mika selitev k Red Bullu, je 63-letnik odvrnil: ''Ne. Niti približno ga ne mika.''
Foto: EPA schumacher briatore Briatore je zatrdil, da so Alonsove besede na račun nekonkurenčnega dirkalnika nekaj povsem običajnega, saj vi vsakdo želi boljših možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka. ''Normalno je, da si dirkači želijo konkurenčnega dirkalnika in ekipa mora trdo delati, da ga zagotovi. In pika,'' je bil oster Briatore. ''Alonso ni nikoli rekel, da želi oditi. Ferrari-Alonso ostajata zmagoviti par,'' je dodal Italijan.

Alonso kot Ayrton Senna

Briatore je prepričan, da bi se Alonso dobro znašel ob dirkaču višjega kova, če bi se Ferrari odločil za zamenjavo Felipeja Masse. ''Fernando lahko dirka s komerkoli. On je kot Ayrton Senna. Ayrton bi rekel: 'ob mene lahko postavite kogarkoli'. Takšni so močni dirkači,'' je povedal Briatore.

Alonso se je leta 2007 iz Renaulta preselil v McLaren, kjer se je hitro sporekel z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom in se po eni sezoni vrnil k Renaultu. ''To pa zato, ker je McLaren naredil vse, da bi ustvaril zmedo. Vrhunska ekipa mora znati voditi dva močna dirkača,'' je prepričan Briatore.

Odkril Schumacherja in Alonsa

Flavio Briatore je nekdanji šef ekipe Benetton, s katero je v letih 1994 in 1995 dva naslova svetovnega prvaka osvojil Michael Schumacher. Briatore se je nb koncu tisočletja ukvarjal z dobavo motorjev, leta 2000 pa je prevzel Renault, ki je kupil Benetton.

Foto: EPA alonso briatore Leta 2003 je Jensona Buttna zamenjal s Fernandom Alonsom, kar je sprožilo val ogorčenja. Briatore, ki je znan po dobrem očesu za mlade dirkače - nenazadnje je leta 1991 k Benettonu zvabil Michaela Schumacherja - je takrat dejal: ''Čas bo pokazal, če sem se zmotil.'' Alonso je z Renaultom osvojil dva zaporedna naslova svetovnega prvaka v sezonah 2005 in 2006.

Odstopil zaradi prirejanja dirke

Briatore je z mesta šefa ekipe odstopil leta 2009, ko so se pojavila namigovanja o prirejanju dirke za VN Singapurja v sezoni 2008. Nekdanji dirkač Renaulta Nelson Piquet, ml., ki se je z ekipo razšel na nesporazumen način, je razkril, da je na dirki za namerno povzročil trčenje in s tem Alonsu pomagal do zmage. Ukaz naj bi izdala Briatore in glavni inženir Pat Symonds. Oba sta sprva napovedala, da se bosta proti obtožbam borila na sodišču, nekaj dni kasneje pa svoje besede preklicala in odstopila s svojih položajev. ''Odstopil sem zato, ker sem hotel rešiti ekipo. To je moja dolžnost,'' je takrat povedal Briatore.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.