Alonso zaradi te slike zašel v težave

Foto: EPA
Foto: EPA
Fernanda Alonsa je na prvem prostem treningu v Barceloni že po nekaj minutah izdal motor. Španec je odšel na tenis in si nakopal jezo navijačev.
Oglej si celoten članek

Karavana formula 1 je zbrana v Barceloni, kjer bo v nedeljo na sporedu peta letošnje dirka za veliko nagrado.

Dirkaški konec tedna se za Fernanda Alonsa ni začel najbolje, saj je prvi prosti trening končal že po nekaj minutah.

Ponovno ga je izdal pogonski sklop japonskega proizvajalca Honde, ki tako še naprej nezadržno drvi proti predčasnemu razhodu z nekoč dominantnim McLarnom.

"To morate vprašati Hondo," je bil nejevoljen dvakratni svetovni prvak, ki je znova ostal brez pomembne kilometrine. "Motor je odpovedal po enem ovinku. Tako pač je. Žal mi je za navijače," je dodal Alonso.

Španec je zelo zgodaj končal s prosim treningom in se odpravil na teniško igrišče, kar so nekateri razumeli kot pomanjkanje motivacije. "V času potovanj imam zelo malo časa. Ko sem ugotovil, da imam prosti dve uri, sem šel trenirat, namesto da bi sedel na kavču in gledal televizijo," je svojo odločitev branil Alonso. 

"Stoodstotno sem predan pripravi in fizični pripravljenosti. Nisem šel igrat za zabavo. Ljudje so napačno interpretirali. Želel sem se umakniti od steze," je povedal Alonso in dodal, da Hondine težave ne mečejo sence dvoma na njegove pretekle uspehe.

"Na kocki ni moja kariera ali sposobnosti, temveč njihove kariere, denar in ugled. Podpiram ekipo in dirkam po najboljših močeh, a težava ni v meni," je zaključil 35-letnik.

Alonso je na kritike odgovoril z odlično predstavo v kvalifikacijah za VN Španije, v katerih je z nekonkurenčnim dirkalnikom dosegel odličen sedmi čas.

Foto: Instagram fernando alonso

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.