Aluminij do remija pri Gorici

Foto: ePosavje.com
Foto: ePosavje.com
V dodatnih kvalifikacijah za prvo slovensko nogometno ligo Gorica ni potrdila vloge favorita. Doma je remizirala brez zadetkov proti Aluminiju.
Oglej si celoten članek

Po udarcu, ki ga je Aluminiju zadalo Krško v izdihljajih tekme v zadnjem kolu Druge lige, so le redki menili, da se bodo nogometaši iz Kidričevega uspeli ustrezno pripraviti na obračun z Novogoričani. A na prvi tekmi so prišli do pomembnega remija (0:0), odločilni dvoboj pa bodo v nedeljo gostili na svoji zelenici.

Gorica se je sicer prvič v zgodovini kluba znašla v kvalifikacijah za obstanek, pred domačimi navijači pa ni dosegla želenega zadetka. Novogoričani ob Mariborčanih in Celjanih edini igrajo ves čas v prvoligaški konkurenci. 

Gostitelji so imeli v prvem polčasu terensko premoč, ki pa je niso znali unovčiti. Šele v končnici polčasa so sprožili nekaj konkretnejših strelov, predvsem prek Dejana Žigona in Matije Široka, a je ostalo pri 0:0. Tudi v uvodu drugega polčasa so imeli domači prevlado na igrišču, toda brez učinka. Zato pa je v 71. minuti lepo priložnost zapravil Aluminij, natančneje Lovro Bizjak, čigar prodor je ustavil domači vratar Grega Sorčan.

V nadaljevanju so gostje izpeljali nekaj protinapadov, ki pa niso ogrozili domačih vrat, David Lonzarič in Denis Topolovec sta ob koncu sprožila strela v okvir vrat, a tudi ta sta bila preslaba za spremembo izida, tako kot nov Bizjakov poskus že v sodniškem dodatku. Že v četrti minuti dodatka pa so bili Novogoričani najbližje zmagi, saj je Alen Jogan zadel prečko po podaji iz kota in odbiti žogi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.