Aluminij v 1. SNL

Foto: NK Aluminij
Foto: NK Aluminij
V najmočnejši slovenski nogometni ligi bo v naslednji sezoni znova zaigral tudi Aluminij.
Oglej si celoten članek

Potem ko Zavrč kljub tekmovalnemu uspehu v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije zaradi neizpolnjevanja finančnih kriterijev ni dobil licence za igranje na prvoligaški sceni v prihodnji sezoni, je Aluminij, ki je igral dodatne kvalifikacije kot drugouvrščeno moštvo 2. SNL, sprejel povabilo Nogometne zveze Slovenije.

"UO NK Aluminij se je na današnji seji odločil, da sprejme povabilo NZS za igranje v 1. SNL. Ocenjujemo, da je klub kadrovsko in organizacijsko sposoben sprejeti ta izziv ter tako nadgraditi dosedanje uspešno delo pri vzgoji in razvoju lastnega igralskega kadra. To ostaja še naprej osnovno poslanstvo kluba," so v sporočilu za javnost zapisali v klubu, ki bo v prvi ligi zaigral po treh letih.

"Dejstvo je, da so si naši fantje priigrali možnost igranja v prvi ligi in temu primerno zdaj sledi tudi uprava. Po temeljitem premisleku smo se odločili glede na pogoje, tako tekmovalne kot tudi organizacijske, da zmoremo iti v prvo ligo. Torej se pozitivno odzvati povabilu, ki smo ga dobili od nogometne zveze. To pomeni, da bomo v tekmovalnem letu 2016/17 nastopali v prvi ligi," je po poročanju rtvslo.si dejal direktor kluba Miran Lipovac in dodal: "V tem trenutku lahko samo zagotavljamo, da bo NK Aluminij v tekmovalni sezoni 2017/18 dobil licenco v katerem koli rangu bo že igral. Temu primerno se bomo organizacijsko opremili in zagotovili sredstva. Igrali bomo samo pod zagotovljenimi sredstvi, kar ne bo vplivalo finančno na proračun kluba v tem tekmovalnem letu."

Lipovac je še dodal, da bo osnovni cilj v naslednji sezoni obstanek med elito.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.