Alves: "Počutim se pomembnega!"

Foto: Žurnal24 Alves je takole poziral ob podaljšanju pogodbe z Barço do 2015. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Daniel Dani Alves Foto: Žurnal24 Daniel Dani Alves Foto: Žurnal24 Daniel Dani Alves
Brazilski nogometaš Dani Alves je pri usklajevanju ničel na pogodbi končno našel skupni jezik z Barcelono, ki ji bo kljub bogatim ponudbam zvest do leta 2015. "Zdaj se počutim pomembnega!"
Oglej si celoten članek
To je bila dolga in naporna tekma, toda s srečnim koncem. Želel sem se počutiti pomembnega in res je, da se zdaj tako tudi zares počutim. Ta novica je prišla v najboljšem trenutku te Barçe.
Daniel Alves

"Če se v kratkem ne pogodimo, se bom klubu zahvalil za ta lepa leta in odšel drugam,'' je bil oster v svojih napovedih brazilski nogometaš Daniel Alves. Nepogrešljivi člen igre Barcelone se je s klubom dolgo prerekal o podaljšanju pogodbe, a so Katalonci med reprezentančnim odmorom le popustili. Alves je v sredo zvečer podpisal novo pogodbo in zvestobo klubu podaljšal do leta 2015:

"To je bila dolga in naporna tekma, toda s srečnim koncem. Razložili so mi situacijo v klubu, kako stojijo stvari. Želel sem se počutiti pomembnega in res je, da se zdaj tako tudi zares počutim. Ta novica je prišla v najboljšem trenutku te Barçe," je po podpisu pogodbe s predsednikom kluba Sandrom Rosellom razlagal Alves, ki so ga prenekateri mediji obtožili izsiljevanja zadolženega kluba. Alves razlaga:

Okostje ekipe "rezervirano" do 2015
Pogodba Daniela Alvesa je bila eden zadnjih kamnov spotike pri katalonskem klubu, ki ima s praktično vsemi standardnimi člani prve enajsterice zdaj podpisane pogodbe do (vsaj) leta 2015. Samo Carles Puyol (2013) in Victor Valdés (2014) sta vezana za krajši čas, medtem ko bo klub kmalu podaljšal še s Joséjem Manuelom Pintom in Ericom Abidalom. Francoz se bo na svojo željo s klubom usedel šele, ko bo povsem zdrav.

"Ljudje so vse skupaj razumeli tako, kot da želim od tukaj oditi zaradi denarja, toda želel sem si samo, da me klub ceni. Hočem opraviti dobro delo in verjamem, da se dopolnjujemo. Tu želim pustiti svoj pečat. Upam, da bodo ta tri leta leta uspehov," je povedal Alves in še enkrat ponovil o čem sanja: 

"Želim izpolniti sanje, da bi se lahko tukaj upokojil. Moj prvi cilj je bil priti k Barceloni, drugi podaljšati, zdaj pa hočem spoštovati pogodbo in ostati čim več let."

V igri je bil tudi Manchester City
Za Alvesa naj bi se, tako poročajo številni portugalski mediji, že nekajkrat resno ogrel bogati Manchester City, ki bi lahko zadovoljil vse potrebe brazilskega bočnega branilca. Toda sinjemodri bodo morali na Brazilčeve usluge počakati (vsaj) še nekaj let ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.